[]

ingiliz kraliyet ailesi

the crown izliyordum da ara ara aklima geliyor bu insanlari kim siz asilsiniz diye gazlamis? en basta yani. kim neye gore secmis bu insanlari, neye gore bu kadar kati kurallar koymuslar?

diziyi cok sevdim bu arada, netflix'te olmak sartiyla benzeri icin oneriniz varsa onu da memnuniyetle alirim.


 
Temelde hepsi toprak ağası, asillikleri buradan geliyor. Fakat İngiliz Kraliyeti farklıdır. Britanya adasının yerlileri normalde İskoçlar Galliler vs falan. Sonra dışarıdan 5. yüzyılda Angluslar Saksonlar (AngloSakson sıfatı da buradan gelir, aslında bildiğin kabile bunlar) vs gelip işgal ediyor buraları yerleşiyorlar, bi 500 sene falan takılıyorlar, bu tipler önemli değil bildiğin vahşiler işte çiğ et yiyorlar. Asıl önemli olan bugünkü İngiltere'nin temelini atan Fransız Normanların işgalidir. Normanlar 1000 yılının başlarında gelip Britanya adasını işgal edip hem Fransa'nın hem İngiltere'nin kralı oluyor, yani sahibi, Senin sorduğun şey bu, yani kimse kimseyi gazlamıyor adamlar gelip işgal edip alıyor, sonra bunların akrabaları geliyor onlara bi yer veriliyor öbürlerine bi yer veriliyor öyle öyle amcası halası teyzesi derken asilzadeler oluyorlar, orada öncesinde yaşayan yerli halk da bunların kulu kölesi oluyor, sonra bu asilzadelerin toprak verdiği derebeyleri falan oluyor bi alt sınıf olarak bunlar da uçbeyleri gibi oluyor işte öyle öyle bugünlere geliyorlar işte. İngilizlerin ilk 10 kralı İngilizce bile bilmez aslında hepsi Fransız, sonra hanedanlıklar değişiyor bi gün İskoç hanedanı geliyor tahta oturuyor başka bi gün Alman hanedanı ama hepsi birbiriyle akrabalık bağıyla bağlı tabii öyle gelip tahta çıkıyorlar varis gibi. Elizabeth de mesela Alman hanedanlığından, sonradan isimlerini değiştirip İngilizleşiyorlar, orijinal isimleri Sachsen-Coburg und Gotha Hanedanlığı, sonra Elizabeth'in dedesi galiba Windsor Kalesi'nden esinlenmeyle Windsor hanedanlığı yapıyor. Kabaca böyle.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (22.03.22 21:44:02 ~ 22:07:11) 
Buradan 1 kusak onceki soy agaclarina bakabilirsin. Danimarka rusya falan da var.

simple.m.wikipedia.org

Adamlar alman ama ingiltereyi yonetiyor, diger kuzenleri de rusya'nin basinda.
Sonra rusya'da devrim falan oluyor bunlari idam ediyorlar.

Alman olmalari da ingilizlerin gozune batmaya basliyor 1. Dunya savasinda.
Bari ismimizi degistirelim de taklaya gelmeyelim deyip bi anda ingiliz oluyorlar :)

Netflixte daha iyi dizisi var bunun.
  • divit  (23.03.22 01:41:48) 
@divit, hangi dizi?


  • in vino veritas  (23.03.22 14:40:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.