[]

borçla araba almak mantıklı mı ?

selamlar, arabanın fiyatının çoğunu kredi ile alıcam ama eksik kalan kısmı altınla borç alma durumum var 20bin tl kadar(başka seçeneğim yok, krediyi arttıramıyorum). Sizce mantıklı mı bu durum ?

beklesem hiç alamayacakmışım gibi bir durum var alsam altının artışından dolayı zor durumda kalır mıyım bilmiyorum. En az 6 ay sonra altın borcunu ödemeye başlayabileceğim. Kafalar karışık tecrübeli arkadaşlardan fikir bekliyorum :)


 
Tecrübem yok.
Finansal olarak baksak al derdim. Çünkü parayı ezmeyeceksin yine bir mal alacaksın. Belki araba fiyatları daha fazla artar belki altın fiyatları. Ama sonuçta altın daha çok artsa bile araba fiyatı da artacaktır.

Ama zaten kredi öderken bir de borç ödemek çok zor olacaktır. O yüzden alma derim. Ayrıca şu an bütçede olmayan arabanın da masrafları eklenecek.
Araba masraflarını sıklıkla göz ardı ediyoruz.
Sigorta, vergi, yıllık bakım gibi kalemleri hesap ediyoruz ama mesela araban olduğu için normalde gitmeyeceğin yerlere gideceğini, otopark parası ödeyeceğini, aniden pahalı bir arıza çıkabileceğini, arkadaşlarının "beni havaalanından alsana, şuraya götürsene gibi talepleri sebebiyle harcayacağın parayı hesaplamayı unutuyoruz genelde.
  • michael_knight  (22.03.22 23:29:00) 
20 bin TL altınla borçlanmak için çok miktar değil. Bence sorun araç fiyatının coguyla borçlanmak,kredi miktarı yani. Araba hiç kullanmasan bile durduğu yerde masraf olan bir şey. Kontak açmadan vergi, muayene, bakim vs masrafı olacak. İlla alacaksan daha ekonomik bir araç al derim. Ne kadar az borç, o kadar iyi.


  • crimson man  (23.03.22 00:51:35) 
borcu kimden alıyorsun o önemli. yarın ben sıkıştım borcunu öde bro diyen biri olmayacaksa kesinlikle al.

ben 2019 da dolar ve bir miktar tl karşılığı 50 bin lira borç alarak 2022 başında geri 110 bin lira olarak ödedim. (karşı tarafı kuruş zarara uğratmadım)

şu an aracım 250 bin tl'ye gidiyor. 140 bin kar ettim diyemem çünkü araç marşa basmasan bile ayda 500 lira yiyor. istanbul'da daha fazladır.

fakat rahatlığı tartışılamaz. trafik zulüm diyoruz fakat asıl zulüm toplu taşıma ve insanlar. zarar edeceğimi bilsem şu rahatlığı tattıktan sonra yine alırdım. imkanım olsa wc'ye arabayla giderim.
  • bisorumvargaliba  (23.03.22 02:38:19) 
arabayı vs. borçla almak mantıklı asıl.

paranı altına/dolara at. arabanı komple borçla al.
hem paran değerlenip o parayla taksitlerini ödersin, hem araban değerlenir. bir anda varolmaya nbir para sahip olursun.

edit: pardon altın borcu alacakmışsın. mantıksız.
  • tchuck  (23.03.22 07:35:18 ~ 07:35:34) 
Borç aileden aslında ne zaman ödediğimin bir önemi yok ama ben 1 yıl sonra ödemeye başlamak istiyorum. 20 bin tl gibi bir miktar olduğu için acaba çekmek mantıklı olur mu bilemedim çok bişey de sayılmaz ya o yüzden kararsız kaldım diğer arkadaşlardan da görüş alabilirim.


  • jorah the andal  (23.03.22 22:54:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.