[]

Şu filmler neden çekiliyor?

Mesela 35 Başlı Köpekbalığı gibi sabaha karşı 3'te Kanal D'de yayınlanan filmler var ya, Imdb puanları genelde 0-1 arası oluyor, bu filmler neden çekiliyor? Yani bunların özel bi seyircisi var diyecem ama yok yani böyle bir kitlesi de yoktur bence karapara mı aklıyorlar acaba çekerken harcanan elektriğe bile yazık yani bilemedim. Sizin fikriniz nedir? Teşekkür ederim.




 
tam da dediğin gibi dandik saatlerde dandik kanallarda yayınlansın, akış dolsun diye çekiliyor o filmler. zaten sinema filmi ve tv filmi diye iki ayrı sektör var.


  • duster  (22.03.22 16:45:01) 
özel seyircisi var, b movie diye geçiyorlar, neticede bu da bir sektör hollywood süper lig ise bunlar da PTT 1. lig, sektöre set işçisi kameraman özel efekt uzmanı 3d tasarımcısı görüntü yönetmeni insan kaynağı vs yetiştiriyor


  • freebird5406_2  (22.03.22 16:49:16) 
bazı filmler büyük ölçekli, karı da ona göre büyük. bunların riski de büyük. bu filmleri yapmak için sermaye gerekiyor.

bazı filmler de düşük bütçeli ve geliri de düşük. ciddi bir sermaye gerekmiyor. aldığı risk de düşük. ama kar marjına bakarsan, 10 tane küçük film yapmak daha karlı belki.

ürün olarak düşünmek lazım. ciro, karlılık. birim karlılık. yapımcı için bunlar daha önemli.
  • gabe h coud  (22.03.22 16:50:15) 
ben izliyom o filmleri, güzel bence dev karıncalar, katil sinekler, öldürücü yarasalar falan. yani çok uzun zamandır aktif izleyemiyorum tabi artık iş güç olduğu için de televizyona bakarken karşıma çıksa kapamam aaa du bakıyım bunda hangi mahlukat insan ırkının varlığını tehlikeye atıyo derim. keyiflenir mısır bile patlatırım, o derece.


  • evde liyakat kalmamis  (22.03.22 16:59:52) 
Bir kısmı öğrenci projesi oluyor. Sinema okulundan mezun olmak için bi tane derli toplu film çekmeleri gerekiyor öğrencilerin, başarabilenler satıyor mezuniyet sonrası. Bu filmler de o filmler işte.


  • plutongezegendegilmi  (22.03.22 17:22:09) 
Ya yalan yok denk gelirsem ben de izliyorum insanlar da genelde denk gelip izliyor ama bu denk gelişlerde izlemek için film çekmek pek mantıklı gelmedi ama gabe'in dediği gibi çok çekip sürümden kazanmak da mantıklı olabilir. Hımm.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (22.03.22 17:28:35) 
Kalite bir seçim, her ürün yelpazesinin kendi içinde segmentleri var. Eğlence sektöründe de bu böyle.

Tüm filmleri WB, Paramount, 20th century fox gibi şirketler çekmiyor. Haliyle düşük bütçeli ya da yeni oluşan şirketler de var. Tüm filmlerin yönetmenleri artık yıldızlaşmış ünlü isimler değil, yeni yeni ortaya çıkan kimseler var. Sadece elindeki parasıyla böyle bir işe girişip nitelikli bir sonuca ulaşamamış kimseler var. Bunları çok daha detaylandırabiliriz.

Bir tablo mona lisa gibi olmayacaksa neden yapılıyor ki? diye sormak gibi biraz bu.

İlk olarak yapımcı ve yönetmen ortaya bir sanat harikası çıkarma amacıyla bir işe girişse bile yetenekleri düşük kalabilir, bütçeleri işlerini kısıtlıyor olabilir, oyuncu seçimleri talihsiz olabilir. İkinci olarak, en başta zaten çok harika bir film yapmak gibi bir kaygıları olmayabilir, bunun olası sebeplerini @gabe açıklamış yukarda.

Diğer taraftan sinema bir sanat ve her sanat dalında olduğu gibi çeşitli akımlar barındırıyor ve beğeni konusunda görecelilik içeriyor.
  • akhenaten  (22.03.22 17:52:36) 
akhenaten hocam aslında benim sorduğum tam olarak bu değil. Yani bi film yaparsın mesela bi şekilde elde edilen sonuç kötü olabilir; oyuncular kötüdür senaryo kötüdür bütçe düşüktür pek para ayrılmamıştır sonuçta kötü bir iş ortaya çıkmıştır, bu olabilir. Hatta tersi de olabilir düşük bütçeyle tanınmamış oyuncularla milyon dolarlık hasılat yapan filmler de var ama benim bahsettiğim bu filmler özellikle kötü bir film çekmek için çekilmiş filmler. Yani ben iyi bi film yapayım düşüncesiyle yola çıkılmayan bizzat bilinçli olarak kötü çekilen filmler, bunların neden çekildiğini merak etmiştim. Yoksa 10 bin dolarlık bütçeyle ortaya çıkan buluntu filmler mesela harika işler çıkıyor, bahsettiğim böyle şeyler değil.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (22.03.22 18:00:18) 
Tamamen farklı bir klasman hollywood için, yukarıda futbol ligi benzetmesi cuk oturmuş. Bu konuyu güzel ve uzunca anlatan bir entry vardı sözlükte, bu köpekbalığı filmlerinin yayınlandığı tarihte ilgili bir başlıkta yazılmıştı.

Çok açıklayıcı bir entryiydi, bulmak lazım onu. Çok ciddi paralar kazandığını ve ciddi cirolar döndüğü yazılmıştı.
  • John Bloor  (22.03.22 18:11:34) 
ben severim o filmleri ama hep seyredemem


  • ShadowOfMoon  (22.03.22 19:03:38) 
yazilmis zaten bir kismi, bu filmler aslinda cok karli.

zaten asiri düsük bütce ile cekiliyor. asiridan kasit 1-5 milyon arasi. 1-2 veteran hollywood ünlüsü, model, pornstar yerlestiriliyor araya her biri kendi seyircisini cekiyor.

ek olarak bu filmleri seven ciddi bir kesim var amerikada. simdi tam nasildir bilemiyorum ama gencler mesela tamamen aktivite olsun diye giderlermis bu filmlere. bazi sinemalar yine hollywood filmi getiremiyor amerikada maliyetinden ötürü, iste büyük salonlar 25$ ise bu kücükler sharknadolari getiriyor 7-10 dolara. izleyicisi ona göre zaten.
  • bora benim lan aslında  (22.03.22 19:07:00) 
Cook eskiden anlasmalar vardi belki hala devam ediyordur.

Sen atiyorum sony'den guzel film istiyorsun, tv kanalisin ya da sinemasin. adam diyor ki veririm ama yanina 100 tane daha film itelerim.
Paket olarak hepsini aliyorsun.

Ha yayincinin da isine geliyor, netflixte 10 tane iyi film varsa 90 tane de cop film var.
Listeyi dolduruyor kalabalik yapiyor.

Diger turlu imdp top 500 disinda koyacak film yok zaten.
  • divit  (22.03.22 21:40:38) 
Kerem Bursin bor roportajinda bahsetmisti bundan. Kendisi de Amerika'dayken bu tarz filmde rol aldi. Bu filmlerin ozel bir izleyicisi oldugundan ve talep oldugundan bahsetmisti. Hatta yonetmeni de Hollywood camiasinda cok saygi duyulan bir adammis ama ozellikle bu tarz film cekiyormus.


  • congratulationsyouwon  (22.03.22 21:55:03) 
Merak edip bi bakındım ama bahsettiğim entryi bulamadım, ama bu tarz filmlere "B Movie" deniliyormuş.

Araştırırken şeyi hatırladım, sadece böyle B movie filmler değil amerikada bir de taklit film furyası vardır.

Asıl beklenen büyük film vizyona girmeden hızlıca çekilen taklit bir film dandik salonlarda gösterime sokulurmuş, dava mava yayından kaldırma vs olana kadar güzel paralar cukkalalarmış.

Örnek filmler vs de vardı, sanırım aynı entry idi.
  • John Bloor  (23.03.22 10:03:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.