[]

Daha uzun sureli schengen nasil alinir

Selam,

Schengen'e basvuracagim ilk kez. Yurtdisinda yasiyorum su anda.

Almanya uzun veriyormus diye almanya'ya basvurduk, uzun sure alabilmek icin ne yapabilirim? Onumuzdeki bir yil icinde pek cok kez giderim herhalde avrupaya.

Yapmayi dusunduklerim:
-Ileri tarihli bilet almak ( almanya bileti 3 gunluk sadece, gidip 9 gunluk italya bileti alsam bu sefer git italyaya basvur diyebilirler mi? Nasil yapmaliyiz burayi? - iade garantili mi alsak yine 2-3gunluk?)
-Sigortayi uzun tarihli almak
-dilekce yazmak (nasil bi dilekce gerekir acaba?)

 
Bildiğim kadarıyla aynı ülkeden tekrar tekrar aldıkça kademe kademe uzatılıyor. Ama açıkçası neye göre veriyorlar anlamıyorum ben. Bana en son 5 yıl çıktı ama inanın nasıl oldu anlamadım çünkü 2 günlüğüne bir sınava gitmek için almıştım (zaten korona çıktı yalan oldu). Ama mesela on yıllardır iş için Avrupa'ya gidip gelen annemle babama 3 yıldan fazla hiç çıkmadı. Ama yurtdışında yaşayan işinde gücünde insanlarsanız en az 6 ay, hatta 1 yıl verirler diye düşünüyorum.


  • peki madem  (22.03.22 15:47:06) 
Biri turistik ve biri de fuar ziyareti olan iki seyahat ayarlayabilirsin. online bir fuar davetiyesi basıp, otel rezervasyonu vs gösterip. 2 seyahat arası da mesela 1,5 ay olursa, 15 gün vereceğine 3 ay verebilir. Tamamen spekülatif bir durum, yapmışlığım var, işe de yaradı ama hiçbir garantisi yok. Birkaç kez vize aldıktan sonra uzun süreli veriyorlar esasen.


  • tiny penny  (22.03.22 16:29:08 ~ 16:29:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.