[]

Bunu ev sahibi mi karşılar kiracı mı?

Mutfak bataryasının ucu fena derecede kireç tutmuş, kendim değiştiremiyorum. Su neredeyse hiç akmıyor, sağa sola sıçrıyor.

Klozetin gömme rezervuarı su kaçırıyor, bunun için de tesisatçı gelmesi lazım. YouTube'da tamirini izledim ama bu da benim yapabileceğim bir şey değil.

Ev sahibini arayıp yaptırmasını mı rica etmeliyim yoksa kiracı olarak ben mi halletmeliyim?

 
kiracı.


  • since1907  (22.03.22 09:38:58) 
Evi kullanıma hazır bulundurma zorunluluğu ev sahibine aittir, hukuki olarak da tbk çerçevesinde zorunlu harcamalar ev sahibindedir. Sizin kullanımınızdan bağımsız durumları elbette talep edebilirsiniz.


  • usudum ustumu ortsene hande  (22.03.22 09:42:13) 
Siz karşılarsanız evden çıkarken söküp götürün.


  • malheiros  (22.03.22 09:42:55) 
Böyle şeyler demirbaş gibi olduğu için ev sahibinin yaptırması gerekiyor. Çok konuşur yokuş yaparsa kendiniz yaptırın çıkarken bozun ya da söküp alın.


  • ayakkokususeveninsan  (22.03.22 09:54:14) 
eve yeni girmediyseniz siz yaptırın.

ayrıca mutfak bataryasının ucundaki perlator çıkarılıp temizlenebilir.
  • nuisance  (22.03.22 09:59:57 ~ 10:00:37) 
Gömme rezervuar duvara su kaçırıyorsa bu ev sahibinin sorumluluğu. Klozete su kaçırıyorsa kiracının sorumluluğu..
Mutfak bataryasının ucu genelde döndürerek kolayca çıkar, bu iş için bir usta çağırmak israf olur. Kiracının sorumluluğunda gibi geldi bana.

Yukarıdaki her iki durum için de kiracının sorumluluğu dedim ama henüz evde yeniyseniz o zaman bunlar ev sahibinin sorumluğudur. Yeninin tanımı kişiden kişiye değişecektir.
  • michael_knight  (22.03.22 10:33:06) 
Gömme rezervuarı eski evimde ev sahibi karşılamıştı. O bizim bozabileceğimiz bişey de değildi, tamir edebileceğimiz de. Uzun süre kullanımdan kaynaklanan şeyleri ev sahibi karşılamalı normalde.

Fakat yeni taşındığım yerde gömme olmayan rezervuar su akıttı kendimiz alıp taktık. Büyük bi iş olsa söylerdim.
  • nhk ni youkosu  (22.03.22 11:13:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.