[]

Benzinci sorusu, pompa attıktan sonra ne yapıyorlar?

Selam duyurucular, dün akşam benzin almak için istasyona girdik. Fullemesini istedik. 508,… TL’de pompa attı. Eşim ödemeye gitmişti ben arabadaydım. Sonra benzinci preset yazan bir tuşa bastı. Altta ufak yazıyla tutarı gördüm, her basışında 508, 509, 510 öyle gitti tutar. 520’ye kadar getirdi. Tekrar pompaya mı bastı naptıysa orda, 520 TL’ye tamamladı bizim benzini.
Bunun amacı nedir?
Babam hep şey derdi, benzin alırken pompa attıktan sonra daha bastırmayın, hava basıyorlar diye.
Tutarı tamamladı desem, 508’den 510’a tamamlanır en fazla (ki buna da gerek yok tutar niye düz olsun çoğu insan kartla ödüyor zaten, ya da para mı bozamıyorlar nedir yani?). 520’ye kadar getirmesinin sebebi ne olabilir?
Belki bilmediğim bir şey vardır diye direkt benzinciye sormak istemedim. Ama öğrenmek de istiyorum, en azından tekrar başıma gelirse ve bir çakallık varsa bileyim diye.
Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

 
pompa attiktan sonra daha basmayin diceksiniz. 508 den 520 ye tamamlamasi da cok normal. pompa attiktan sonra 3-4 litreye kadar ekleyebilir.


  • müptezeller diyari  (21.03.22 21:09:33) 
Benim bildiğim, sürüş tecrübesi az olan biri olarak, pompa tam yüzde 100de atmıyor. Diyelim 99da atıyor, ona araba full diyor, ama pompacı ağzına kadar dolduruyor.
Yanlış olabilir benim bildiğim.
Hava basıyorlar bana saçma geldi bu arada.
  • senolll  (21.03.22 21:11:08) 
hava ile ilgisi yok. pompa bir tasma emniyeti ile atiyor. pompacı da o payi elle tamamliyor. bu arada eskiden olsa 510 tamamlardı ama 508'den 520'ye 1 lt etmez herhalde.


  • helenart  (21.03.22 21:15:14 ~ 21:15:41) 
Depodan fışkırana kadar dolduracaklar illa. Ceplerine komisyon falan da girmiyor anlamıyorum bu tavrı.

Bir de yakıt depolarında genleşme tankı denilen bir hazne oluyor. Amacı sıcakta falan buharlaşan yakıt oraya gitsin depoyu sıkıştırmasın ama bizim pompacılar oraya da girecek şekilde koyuyor diye duydum. Ama yakıt pompası farklı yerde mi oraya koyulan benzine ulaşılabiliyor mu onu da bilmiyorum.

Ben istisnasız her dolduracağım zaman söylüyorum artık pompa attıktan sonra eklemeyin diye. Siz de öyle yapın.
  • chicha_v2  (21.03.22 21:27:20) 
Bundan 9-10 sene önce uzun yola çıkmadan önce arabayı fullettim. Benzinci de aynı bu şekilde manuel ekledi benzini sonunda. Ama adam ne kadar koyduysa arabanın bi yerlerinden içine taşırmış. İstanbul-ankara arasını benzin kokusuyla gittik, o gün bugündür her seferinde atınca bırak derim. Söylememe rağmen %60ı koymaya devam ediyor orası ayrı :)


  • housedaki topal doktor  (21.03.22 21:33:06) 
genleşme tankına da alacak şekilde dolduruyorlar. üç beş sene önce sıcak bir ayda fulletmiştim. sonra biraz gidince lastik patlaması gibi gümleme sesi duyup panikle sağa çekmiştim. görünürde bir şey yoktu. sonra araştırınca öğrenmiştim. anlayan birisi demişti tam dolu depo ise ondandır diye.


  • wilhelmwasmuss  (21.03.22 21:37:41) 
Fulle dediğiniz için fullüyor. Tutarı da 10’un katlarına yuvarlıyor. Hem ödemesi para üstü kolay oluyor hem de akşam hasılatı kasaya teslim ederken hesaplaması.

Babanızın hava basmaktan kastı, yakıt koymadan sayacı boşa yükseltmektir. Kendisinin gençliğinde eski tip pompalarda belki öyle bir şey mümkündür ama bugünün akaryakıt istasyonlarında bu biraz gereksiz bir endişe.

Bunları dert etmeyin, “tabancanın attığı yerde bırak” deyin.
  • lazor  (21.03.22 21:48:04) 
Pompalarda hız ayarı oluyor. Em hızlı ayarda fullediklerinde yakıt içerde köpürdüğü için tam fullenmeden pompa kendini atabiliyor. Sonrasında üstüne ekleme manuel yapılabilir. Pompa attıktan sonra 50 60 liraya kadar eklendiği oldu denk geldim.


  • bigcaptain  (22.03.22 09:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.