[]

Ekonomik kriz vs borçlar

Merhaba. Bu sıralar biraz bunaldım. Bir çoğunuzla aynı durumda oldugu düşünüyorum. Bir yıldır işsizim. Birikmiş paramla idare ettim ama hazıra dağ dayanmıyor malum. Ailemle yaşamıyorum yalnız yaşıyorum ve bu benim tercihim değil. Annem vefat etti. Babam da evde kimseyi istemiyor. Para idaresini duzenleyemedim. Kredi, kart vs vs derken battım resmen. Son 10 bin borcum kaldı ama tikandim artık. Eşe dosta da söyleyemem çünkü özellikle bu krizde çok para. Babamın maddi durumu aslında çok iyi ama 10 bin vermezsen kızın ölecek deseler ölsün der :) klasik yaşlı pintiligi. Yarın iş görüşmem var umarım olumlu olur çünkü ciddi anlamda çok bunaldım resmen intiharın eşiğindeyim. Sizde durumlar nasıl?




 
Çok geçmiş olsun, umarım durumunu düzeltirsin.

Bu krizde borcu olan kazanıyor aslında. Faiz enflasyondan daha düşük. Öyle bir enflasyon var ki, eğer faiz işlemeyen bir borçsa, bir kaç ay içinde bile 10 bin liranın değeri 8 bine düşer. Asgari ücret Temmuz'da 650 tl artacakmış, 2 asgari ücret olarak düşün borcunu.

Üzme kendini, 10 bin ciddi bir borç değil.
  • gabe h coud  (21.03.22 19:22:03 ~ 19:25:37) 
Umarım olumlu olur iş görüşmen. Durum bende de çok iç açıcí değil. 10 ay önce bambaşka bir alanda işe başladım. Risk alıp eve çıktım tek başıma. Maaşımın yarısı kadar kira veriyordum. Kredilerle bir sekilde evi düzdüm. Evden de yardım almıyorum. Bir sekilde gitti böyle bir miktar. Yılbaşında güzel bir zam aldım. Böyle ufak tefek planlar yapmaya başladım derken ev sahibi eve ben gecicem dedi. Ki galiba blof yapmıyor beyan falan vericek. Su an İstanbul'da bulunduğum muhitte tek yaşamak 4500 un altına çok zor. Yıllardır çok düzen değiştirmek zorunda kaldım artık bunu da istemiyorum. Yaz sonuna doğru görünen o ki maaşın yarısı yine kiraya gidicek fatura matura, mutfak derken çalışmak çalışmamaktan maddi olarak daha külfet haline gelmiş olucak :) Ama bir yandan da umutluyum. Güzel bir seylerin olmasına tanık olmamız gerekiyor artık kuşak olarak.


  • lüzumsuz adam  (21.03.22 19:25:41 ~ 19:27:38) 
Bence babana cok zor durumdayim hic kalmadi para deyip ne tirtiklasan kardir. kapisini asindir, 3-5 versin.


  • hot potato  (21.03.22 19:29:25) 
Üzücü, bakalım nasıl olacak ama temennim iyi geçmesi.
Benzer durumları yaşadım, yaşayan gördüm ve geçti. İntihar ise düşünülmesi, akla geldiğinde kaçılmasingereken bir şey.
Yarın da güzel haberleri yazarsınız inşallah
  • kisa  (21.03.22 19:30:46) 
Eski entrykerine baktım. Günde 1 paket sigara diyor.
25 tl mi bilmiyorum ama öyleyse ayda yapar 750 TL.
Neredeyse 1 yılda kapanacak borç sigarayı bırakırsan:), (evet boomer konuşması, biliyorum, üzerime gelme:)
Yani olur, hallolur. Bu şu anda yaşadığın ruh hali bira dayanırsan geçecektir
  • kisa  (21.03.22 19:35:44) 
Hepiniz haklısınız ve hepinize teşekkür ederim:) Başka bir çıkar yol yok gibi benim için. Bakalım yarınki görüşmenin sonucuna göre. İyi geceler


  • nediyimkisimdi  (21.03.22 23:57:02) 
Buralarda pandispanyanın bir yazisi vardi hah buldum
www.eksiduyuru.com

Cogu insan sıkıntılı zamanlardan gecer. Ailesini, isini, sevdigini kaybeder. Eger kendini de kaybetmediyse, ne gunlerdi diye anlatir ileride. Oldurmeyen sen guclendiriyor. Ben de yok artik bu da basima gelmez herhalde dedigim bir surecteyim. Arada olsem rahatliycam diyorum ama pes etmek cozum degil. Guzel seylerin bozulma ihtimali varsa cozulme ihtimali de vardir. Elimin tersiyle itemem onlari.
  • ananiyimioguz  (22.03.22 00:06:39) 
maddi sorunlar çok ezici olabiliyor, çok iyi anlıyorum.
ama diğer yandan da gabe h coud +1

10 bin lira ciddi bir borç ya da söylediğiniz gibi çok para falan değil.

babanızla yine de şansınızı deneyin derim.
en kötüsü borç olarak istemeyi deneyin mesela.
olmazsa da olmaz.
bir şekilde çıkış yolu bulunur, karamsarlığa kapılmayın.

umarım görüşmeniz iyi geçer.
  • blatta hiberna  (22.03.22 00:32:12) 
Çok şükür borcum yok ama işyeri bu sene sonuna kadar iş bul dedi bana da. Çok uzun seneler aynı şirkette çalışıyorum. Borcum yok ama birikimim de çok sınırlı. Ev aldık, şükür borcu bitti, arabayı almıştık ama çok senelik, değişim zamanı çoktan geldi ama bu durumda ona para harcayamam. Çalıştığımız çocukların özel okuluna bir de yiyecek/içeceğe gidiyor. Seneye her iki çocuk da sınava girecek, harcamalar dağ gibi olacak.
Birkaç şirket ile görüşüyorum. Umarım sizinki de benimki de olur. Öyle intihar filan düşünmeyin. Bu da bir dönem - geçecek...

  • SiyamkedisiZorro  (23.03.22 13:25:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.