[]

Gaziantepte nerede yenilir nerede içilir nereler gezilir

sevgili sözlük ahalisi arkadaşlarla gezmek ve yemek turizmi amaçlı olarak antepe gideceğiz. internette milyonlarca öneri vlogları blogları mevcut ama ben bunların genelde reklam amaçlı sponsor destekli olduğunu düşündüğüm için buradan sizlerede sormak istedim. antepe gittiğimizde nerede kebap yemeli , nerede katmer yemeli nerede baklava yemeliyiz vs gibi öneriler dışında şurada şu içilir burayı görmeye kesin gidin gibi tüm önerilere açığız. tabi öncelikli olan oranın yemek kültürü ama harici önerilerece açığız. yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederiz.




 
sponsorları var ama mekanlar değil. gittikleri çoğu yere de gittim memnun kaldım. 3 günde 3 kilo alma garantili kendimden biliyorum :) yeme-içme dışında zeugma müzesine sabahtan gidin öğlene kadar vakit geçirin derim. kalenin civarında da küçük bir çok müze var ilginizi çekiyorsa tavsiye ederim ben çoğuna girdim ve güzeldi. koçaktan baklava, fıstıklı kurabiye, antep fıstığı, petek bakkaliyesinden tadımlık da olsa salça ve baharat almadan dönmeyin derim. iyi eğlenceler :)

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
  • dedim ben sana  (21.03.22 16:57:07) 
Geçen sene Antep'e giderken liste hazırlamıştım, onu yapıştırıyorum. Bizim işimiz sadece yemek olduğu için onlar var, kendiniz güncel Google Maps yorum ve puanlarına göre rotanızı oluşturabilirsiniz.

- [x] Metanet’te beyran iç (bir porsiyonu iki kişi paylaşabilirsiniz diyorlar, son zamanlarda katmer de çok iyiymiş, Zekeriya’dan daha çıtır yapıyormuş)
- [x] Gümrük hanı’nda çift renkli Türk kahvesi iç
- [x] Bayazhan
- [x] Mutfak sanatları merkezi
- [ ] Zekeriya usta’da katmer, bu ikinci kahvaltı. Bir porsiyonu 3-4 kişinin yemesi öneriliyor
- [ ] Halil Usta’da küşleme ve simit kebabı
- [ ] Şehr-i Küşleme, burası da iyi, üsttekinin ustası çalışıyor
- [x] İmam çağdaş baklavası çok iyi diyorlar, bir de ali nazik mutlaka yenmeli. (Sipariş alırken kıyma mı kuşbaşı mı diye soruyorlar. “Kıyma” deyice ben bildiğin kıyma sanmıştım ama Gaziantep’te kebap köftesine kıyma diyorlarmış. En güzeli yarım yarım deneyip ikisini de tatmak)
- [ ] Üçler: ali nazik ve lahmacun
- [ ] Ciğerci Mustafa Kalealtı
- [ ] Lahmacun: üçler ve çıtır
- [ ] Cennet çamuru ve Antep usulü künefe: köz antep künefe
- [ ] Kıyma kebabı, ve tavuk: kebapçı Ömer (en geç 3 gibi kıyma dürüm bitiyor, burası gerçekten çok iyi ve çok ucuz)
- [x] Tahmis kahvesi’nde menengiç kahvesi ve zahter çayı (1635 yılında yapılmış)
- [ ] Nohut dürüm: Recep Usta veya Çulcuoğlu
- [x] Koçak’ta baklava (özel kare diye bi şey var onu öneriyorlar)

Ayrıca YouTube'da ayaküstü lezzetler kanalı'nın gittiği mekanlar tam nokta atışı, oradan da yararlanabilirsiniz.
  • hadi ya la  (21.03.22 17:30:27) 
teşekkürler bilgilendirme için detaylı inceleyeceğim.


  • kendicoplugundeotenhoroz  (21.03.22 23:06:50) 
Bayazhan a giderseniz içli köfte yiyin. Mini içli
Köfte diye birşey söylemiştik, hayatımda yediğim en minik ama en lezzetli içli köfteydi, resmen aklım kaldı.

  • physcos physcos  (21.03.22 23:59:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.