[]

Havale Yaparken Açıklama Yazılmasını İstemeyen Satıcı

Merhaba,

Bugün bir ürün satın aldım, hep alışveriş yaptığım güvenilir bir yer ancak bundan sonraki para gönderimlerimde havale açıklaması kısmını boş bırakmamı istedi. Sebebi nedir biliyor musunuz?


 
Ticaretten başı ağrımasın diye. Güveniyorsanız sorun yok. Gönderir ürünü. Vergi kaçırıyor. Sorun yok ne demekse benim yazdığımda. Neyse işte öyle.


  • allah yazdiysa bozsun  (21.03.22 16:10:15) 
Biz bir dönem her ne kadar oraya “al lan aç köpek”, “delikanlı adamsın lazım olur” falan diye yazıp kendi aramızda eğlensek de sağdan soldan okuduklarımdan, o açıklamanın hatırlatma/kendine not falan filan değil, gönderinin ne olduğunu bağlayıcı bir şekilde ifade eden bir bilgi olduğunu anladım.

Şu şu şu ürünün ödemesi, falanca ayın kirası, filanca araba için kapora, borç, şu tarihli borç geri ödemesi, nafaka, hasar bedeli, rezervasyon ücreti vs diye açık açık yazmak gerekiyor.

Borçlu kişjnin açıklamada borç yazmadığı için borçtan kaçınmaya çalıştığı, yahut eski kocası gıcıklık olsun diye nafaka yerine sadaka yazdığı için kadının nafasının ödenmediğini iddia edip tekrar ödeme almasıyla sonuçlanan davayı ve benzerlerini okudukça iyi anlıyor insan.

Burada bu satıcı birilerine saplamak derdinde. Ya sana ya devlete. Ya malını (vermesi gerektiği şekilde) vermeyecek ve hak iddia edememeni istiyor yahut vergi vermeyecek, ticaret yaptığı kayda geçmesin istiyor.
  • lazor  (21.03.22 22:00:23) 
Güvenilirse sorun yok, özellikle dükkanı olan telefoncular bilgisayarcılar yazılmamasını tercih ediyor çünkü beyan etme işi var hele ikinci el üründen para kazanırken onun için fatura mı kesecek? Güven falan önemli ama ben de geçen yıl bireysel olarak yüksek hacimli al sat yaparken alıcılara açıklama alanını boş bırakmasını tercih ettiğimi isterse satış sözleşmesi yapabileceğimizi belirtiyordum, sözleşme yaptığım da oldu bana uyan da yok abi ben yazayım diyen de, ben sadece rica ettim yazana da karşı çıkmadım genel olarak insanlar bana uydu zaten 2-3tanesi ile sürekli alışverişe dönmüştüm sonradan.

Yani evet alıcı için orası bi teminat sayılır doğru ama güven mevzusu asıl mesele.
  • atom karincanin torunu  (21.03.22 22:51:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.