[]

Her ilçede aile mahkemesi bulunur mu

Bir yerde okuduğuma göre merkezi 100bin olan ilçelerde ve illerde olur yazıyor.
ben 35bin kişilik bir ilçede yaşıyorum. Boşanma dilekçesine aile mahkemesi diye mi yazmalıyım yoksa asliye mi nasl ögrenirim?



 
her ilçede aile mahkemesi bulunmayabilir. eğer aile mahkemesi yoksa dilekçe başlığına

x nöbetçi asliye hukuk mahkemesine (aile mahkemesi sıfatı ile) yazmanız gerekiyor.
  • gottacatchemall  (21.03.22 15:06:16) 
Adliyeyi arayıp aile mahkemesi olup olmadığını sorabilirsiniz.
Sonrasında üstteki arkadaşın dediği gibi yaparsınız.

  • megalomaniac  (21.03.22 18:36:27) 
35bin kişilik ilçede aile mahkemesi olmaz asliye hukuk aile mahkemesi sıfatıyla davalara bakar.ayrıca asliye hukuk mahkemesine yazarken nöbetçi yazılmaz o nereden çıktı ya. X asliye hukuk mahkemesine diye yazacaksınız.


  • melodi  (21.03.22 23:09:00) 
davanın hangi asliye hukuk dairesinde açıldığı bilinmediği için "nöbetçi" ibaresi uygulamada neredeyse tüm meslektaşlarımın tarafından kullanılır.

şöyle düşünün bir yerde 2 adet asliye hukuk mahkemesi var. x asliye hukuk mahkemesi'ne şeklinde belirtilen bir başlık açıkça hatalıdır. çünkü o yerde sanki yalnızca bir daire varmış izlenimi yaratır. Farklı daireleri olan asliye hukuk mahkemesinde, dava dilekçesinde hangi daire olduğu belirtilmez o yerdeki nöbetçi asliye hukuk mahkemesine hitaben yazılır. Daha sonra daireler arasındaki iş yüküne göre belirleme yapılır otomatik olarak.

Örneğin istinaf dilekçesi sunarken de, x bölge adliye mahkemesi ilgili hukuk dairesine diye yazılır.

işte buradan çıktı niye yazılması gerektiği.

tabi zorunluluk var mı, elbette yok.
  • gottacatchemall  (21.03.22 23:24:11) 
yahu 35bin nüfuslu yerden bahsediyoruz kaç tane hakim var ki(tahminime göre 2 tanedir) birden fazla asliye hukuk mahkemesi olmasını bekliyorsunuz. olacak olan en iyi ihtimal dosya sayısı fazlaysa 2 hakim 1/2 bakıyordur onda da tek&çift usülü dosya paylaşılır.


  • melodi  (22.03.22 01:41:41) 
Bu arada dilekçenin başına x ilçesi hâkimliğine mi yazmak lazım yoksa y(il) x(ilçe) hâkimliğine mi


  • buffy de vampir sayılır  (22.03.22 09:07:48) 
x ilçesi


  • melodi  (22.03.22 15:55:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.