[]

Evli çiftler, ailece görüştüğünüz kaç çift var, kaç arkadaşınız var?

Merhaba sevgili ekşi sözlük sakinleri.

25'imden sonra yeni bir şehre taşındım. Evlilik, sonra pandemi sonra bebek derken bir bakmışız, birbirimize gidip geldiğimiz, dışarıda buluştuğumuz bir çift, bir arkadaşımız kalmamış. Pandemi öncesi dışarda görüştüğümüz ya da evlerde görüştüğümüz iki evli çift vardı fakat şu anda bakıyorum, hanımla da geçen konuştuk, bizim hiç arkadaşımız kalmamış dedik ya. Bebek olduktan sonra bütün odak noktamız bebek oldu tabii, kimseye bir vefasızlığımız da olmadı, arayanlarla konuştuk, ettik, bir problem yok, yani aramayan sormayan çiftler de değiliz fakat şu an bakıyoruz, haydi gelin dışarda şunu yapalım, şuraya kahvaltıya gidelim diyeceğimiz bir arkadaşımız kalmamış.

Bu durum normal mi, siz nasılsınız, diğer evli ya da evli ve bebekli çiftlerde durum nasıl?

 
Hic bebekli arkadasimiz yok, yas 30. Evli ciftlerle takiliyoruz. Bekar arkadaslarimiz da var. hatta bekarlarla daha kolay plan yapildigi icin daha cok takiliyoruz. Ama evli ve cocuklu insanlar evli ve cocuklularla takilmaya basliyor genelde.

Cocuk konusu cocuksuzlar icin gercekten cok sikici. Sizin biricik yavrunuzun her ani sizin icin cok kiymetli. Evrimsel olarak bebeginizin her ani size ilginc ve tatli geliyor. Ama bu icgudusel bir sey kan bagi olmayan kisilerde olmuyor. bir yemek masasinda, bir arkadas bulusmasinda 1 den fazla kere bebek konusu acildiysa o zaman karsi taraf biraz bunaliyor. Bu nedenle cocuklu insanlarin muhabbeti sarmayabiliyor.

Yani bence bu durum normal. Siz bence bebekli arkadas edinmeye odaklanin.
  • zimbirik  (21.03.22 16:12:52) 
8 aylik evliyim. Ailecek görüştüğümüz annemgil, annesigil ve abisigil var. Benim evli iki erkek arkadaşım var geçmişten gelen. İkisi ile de bir kez görüştük. Bir de eşim evde kadınlari topladı o kadar.


  • allah yazdiysa bozsun  (21.03.22 16:13:05) 
Sanıyorum ki evliliğin ilk yıllarında yapılan görüşmeler belli bir zaman sonra "gereksiz sıkıntı" gibi bir hal almaya başlıyor. Oyüzden bence normal.

Görüşülebilecek arkadaşlar evliliğin çok öncelerinden gelen köklü arkadaşlıklarla yapılabiliyor bence. Bu şekilde yakın ve devamlı görüştüğümüz arkadaşlarımızdan bir çift boşandı ve birisi kayıplara bile karıştı. Diğer samimi olduğumuz evli arkadaşlarımız ise başka şehirdeler, arada kameralı görüşmeler yapıyoruz ama o da nadiren.

Bu saatten sonra da sırf görüşmek için eşimin arkadaş çevresiyle yeni bir aile tanışması vs hiç çekebileceğimi düşünmüyorum kendi adıma çünkü çok konuşkan ve ortamlarda muhabbet yürüten bir karakterim yok. Aynı şekilde eşim de benim çevrem için aynısını düşünebilir, hiç konusu da geçmedi, bir eksiklik gibi algılamadık bunu çünkü.

Kıacası biz bize yetiyoruz ve yüzeysel ilişkileri hiç sevmiyoruz.
  • foolrules  (21.03.22 17:20:01) 
0 çift var. anca kuzenler var işte, kırk yılda bir görüşülen.
bekar arkadaş da kalmadı, farklı şehire taşınma sonrasında zaten benim arkadaşlarım sıfırlandı. eşimin de arkadaşları ile arası bozuldu. sıfır eş dost kaldık öyle. zor durum.

  • gazozailacatmauzmani  (21.03.22 17:29:59) 
çocuksuz evli çift tarafından cevap vereyim
çoçuklu arkadaşlarla plan yapmak için 1 hafta cevap süresi veriyoruz. hadi çıkalım diyemiyor kimse.
bana hadi buluşalım deseniz en geç 1 gün sonraya veririm randevu.
büyükşehir,ulaşım, hava durumu derken buluşmak zor sadece yoksa çoçuğu var sadece onunla ilgili muhabbeti diye sıkılmadık.
ben isterdim ki çoçuklu arkadaşlarımız alsın çocuğu her yere taşısın ben de yardımcı olayım.
  • gatherer  (21.03.22 19:05:29) 
Benzer durumdayız. 0 değil ama istediğimiz ölçüde de sosyal değiliz. Ailelerden de uzak bir şehirdeyiz, çocuk iyice bize yapıştı. Pedagog a danıştık, sosyalleşmesi
Ve yeni insanlar görmesi gerekiyormuş. Hiç tarzım olmamasına rağmen komşu kadınlarla kısır günlerine filan takılıyorum :/
Arkadaşlarımızın çoğu ya yurtdışına taşındı ya da boşandı bu arada. Birkaç çifti de görüşmek için biz itekliyor gibiyiz…
  • physcos physcos  (22.03.22 00:48:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.