[]

Citroen C3 mü, toyota yaris mi?

Boyle sorunca sorunun cevabi cok belli gibi duruyor ama yine de sormak istedim. Ayirdigim butce 300 bin tl, aradigim ozellikler otomatik vites, maximum 50 bin km de falan, basit hasar kayitlari gibi.

Baktigim C3 ler, 2020 ve sonrasi trafige cikisli, km si 20 binlerde, cogunun hic hasar kaydi yok. Su son kasa olup, tosbige benzeyenlerden bahsdiyorum. Biraz da irice duruyor, kullandim bir sure ve icinde kendimi cok iyi hissediyorum. Zaten icini de begendim aracin, ekranli falan. Gayet konforlu. Ama cok da az yakmiyor, geneli 1.2 motor civari
Fakat abidik kubidik hatalar verebiliyor. 2 farkli C3 kullandim, ikisinde de farkli hatalara karsilastim. Dusunduruyor acikcasi ama arabayi cok sevdim


Toyota yaris ise genellikle 2015 ve sonrasi trafige cikisli, ortalama 5o bin kmlerde. Basit hasar kayitlari var ya da yok. Ici standart, ekran cok minik. Hic kullanmadim ama citroene gore bir tik az yakiyor sanirim. Motor hacmi citroenle benzer. Kime sorsam hic ugrastirmadigini, hata vermedigini soyluyor. Citroen 300 bin altina yok, bu bahsettigim 270 bine bile var suan.

Siz ne dusunursunuz? Baska arac da onerebilirsiniz? Clio da kullandim cokxa ama ona isinamadim mesela. Tosbige baya isindim, oneri ve yorumlarinizi bekliyorum.

 
sorunsuz güvenli bir araç istiyorsanız toyota.


  • jelly bear  (21.03.22 11:36:15) 
Temiz bir toyota bul bas geç:)

Bence hyundai i20 de bakılır bu fiyata. Hatta 316 bin TL'ye su an 2021 model yetkili bayide satış fiyatı var.

2020 modelini falan da bulursunuz az kullanılmış.
  • anten  (21.03.22 11:42:49) 
Toyota +1

Fransız araçların özellikle elektronik aksamları çok dayanıksız maalesef. Toyota konforlu değildir belki ama sağlamlık konusunda çok çok iyi gerçekten.
  • himmet dayi  (21.03.22 11:48:59) 
clio 5 joy paket otomatiğe yeter. al satı ikisinden de daha kolay. citroen f/p aracı, yaris sıkıntısız bir araç ama çok tek düze.

b segmentte 3. aracım olacak. al sat olarak bakarsanız. polo clio. sağlamlık seçeneği varsa alman grubu. f/p clio. konforsa skoda fabia. 330 bandına kadar temizini bulabilirsiniz. ben 2021 clio aldım al satı kolay diye.
  • mikahakkinen  (21.03.22 11:52:36) 
Sadece başlığı okudum ve cevap veriyorum; kesinlikle yaris. Alması kolay satması kolay, bilinen, bulunan, tanınan bir araç.

Edit: Duyuruyu da okudum, tekrar cevap veriyorum yine Yaris :)
  • John Bloor  (21.03.22 11:56:35 ~ 13:15:30) 
toyota gerçekten farklı bir klasman. geçenlerde ağır kar yağdığında 1.8 hybrid corolla aracımda zerre sorun yaşamadım. koca koca cipler rampada göbek çatlatıyordu yanlarından geçerken. konforu malzemesi de gayet başarılı. öte yandan citroene elektronik aksamından ötürü pek güvenmiyorum çok sorun çıkardığını duyuyorum hep


  • KidLazer  (21.03.22 12:45:09) 
aynı segmentteki fransız ve japon arabalarının olduğu bir karşılaştırmada koşulsuz şartsız japondur tercihim. hatta gördüğün gibi herkesin tercihi aynı.


  • duster  (21.03.22 13:14:03) 
Ben de herkesten farklı şekilde bakacağım;
Citroen motoru iyi. Yaris hangi motor bilmiyorum baktığınız. Yaris tabiki daha sağlam vs ama aralarinda ortalama 5 yıl fark var. Bu öyle kenara atilabilir bir fark değil. Araba 5 yil daha fazla kullanilmis, her şeyiyle daha eski.
Ekran yok demissiniz, haliyle android auto falan da yoktur. Ekransiz sıkar o araba.

Citroen bagaji daha büyük, ic ve dis dizayni çok daha güzel. Arabayi da sevmissiniz, bu da önemli.

Bana siz yaris alirsaniz sonra satmak isteyeceksiniz gibi geliyor. Arabadan bahsetme sebebiniz tamamen kalitesi. Bence yapmayin, citroeni alin. Arabayi 10 sene kullanmayacaksaniz cok ciddi sorun olmaz.
  • logisticsmanager  (21.03.22 13:49:36) 
4 yıldır citroen kullanıyorum. hiç öyle elektroniktir - türlü türlü arıza çıkarır durumu olmadı. citroen markasının türkiyede yerleşmiş hatalı bir elektronik arıza algısı var. sebebi de 90'larda bir ucu şaseye bağlı lamba dışında elektriksel ölçme bilmeyen ustalardır. o yıllarda citroende muadillerine kıyasla çok elektronik donanım vardı ve murat131 ve toros dışında araç görmemiş ustalara aşırı karışık geliyordu. ne yapacağını bilemeyen ustalarda o kabloyu buraya sağa-sola kısa devre ettirerek düz yöntem arıza bulmaya çalışırken araçları daha beter ediyordu.

C3 veya yaris ikisi de B sınıfı güzel araçlar. citroen her zaman için parasına kıyasla daha yüksek donanım ve daha düşük işletme maliyeti sunar.

özet olarak hangi aracı iç hacim-konfor-iç tasarım olarak beğeniyorsan onu al. citroen arıza yapar, ocağın söner sözlerini de pek dikkate alma.
  • orpheus  (21.03.22 14:04:34 ~ 14:06:45) 
ikisi de aynı yaşta olsalar, Yaris.

arada çok yaş farkı olduğu için, C3.
  • kaptankedi  (21.03.22 14:16:01) 
abi yapmayın gözünüzü seveyim. nasıl yaris?

hepsi b segmenti ufak tefek araçlar. aralarında illa ki farklar var ama bu farklar 5 yıllık farkı kapatabilecek seviyede midir? değildir.

yeni araç al dostum. bir de citroen alıyorsanız mümkünse dolu paketlerinden birini alın ki iyice tadını çıkarın. fransız arabalarının malzeme kalitesi vs. muadillerine göre bir tık kötüdür ama doludur. sürerken keyif verir içi.
  • syozkn  (21.03.22 14:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.