[]

iphone 11 - bildirim problemi

telefonu ilk kullanmaya başladığımdan beri gmail ile senkronizasyon sorunu yaşadım hep. mailin içine girip yenileme yapmadığım sürece mailler düşmüyor ya da bir gün kafasına göre son 5 gün içinde gelen mailler için birden 10 bildirim atıyor.

son bir haftadır da instagram bildirimlerinde problem yaşıyorum. bildirim anlık düşüyor, burada problem yok. açıp okuyorum vs. sora ertesi gün, bir önceki gün açıp baktığım mesajların vs bildirimleri toplu halde düşüyor.

telefon güncel. ios 15.4

çözüm ne olabilir, babanneye anlatır gibi. teşekkürler.

 
Böyle sorunlarda sırasıyla bazı adımları deneyebilirsiniz;
- telefonu kapatıp açmak
- uygulamayı kaldırıp tekrar yüklemek
- bildirim ayarlarını kapatıp açmak
- her şeyi yedekledikten sonra telefonu sıfırlayıp tekrar yedekten kurmak.
  • orient blue  (21.03.22 11:56:25) 
Gmail için hangi uygulamayı kullanıyorsun? iOS'un Mail uygulaması mı Gmail'in Workspace'i mi?

Instagram'da şöyle bir saçmalık var. DM geldiğinde telefondan açıp bakmazsan bildirimler ekrandan silinmiyor. Örneğin ben arada PC'nin tarayıcısından bakıyorum. Mesaj gelmeye devam ettikçe sanki hiç bakmıyormuşum gibi bildirim gelmeye devam ediyor.

Bir de atıyorum 3 mesaj geldi, 3 bildirim düştü ekrana. Sen birine tıklayıp uygulamayı açıp mesajı okuyunca ana ekrandan sadece o bildirim gidiyor. Bildirim merkezini aşağı indirip bildirimleri aşağıdan yukarı çekince 'geçmiş bildirimler' çıkıyor ekrana ve instagram'a ait tıklamadığın o 2 bildirim orada duruyor. Bunları sağ üstteki bildirim silme simgesi ile silmezsen ya da üzerine tek tek tıklayıp açmazsan gitmiyor.
  • himmet dayi  (21.03.22 11:58:22) 
Gmail’i mail üzerinden kullanmakta bu sorun hep vardı. Anlık düşmüyor, elle yenilemedikçe en sık 15 dkda bir falan yeniliyordu. Gmail uygulamasını kullanıyorum bu yüzden.

İnstagramsa uyulamayla ilgili bir sorun sanırım. 6s’te ben de yaşamıştım. Uzun zaman sonra bir güncelleme sonrası düzelmişti.
  • lazor  (21.03.22 22:04:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.