[]

Her gün yeniden başlatılan uzak sunucuya bağlı kalmak?

Çalıştığımız bir uzak sunucu var gerizekalı sistem yöneticisi sunucu çok takılıyor dediğimiz zaman haftada bir reset atalım çözülür dedi ama bağlanan kişi sayısı arttıkça kaynak artırmak yerine her gün resetleyelim önerisiyle geldi ve benden başka kimse buna sesini çıkarmadı. Şu an her gece saat 4'te "bağlı kullanıcı yoksa" sunucu yeniden başlatılıyor.

Bir şekilde bilgisayarımı açık bırakmadan sunucuya bağlı kalabilir miyim? Evetse nasıl yaparım?

Not: Bağlantı için vpn gerekiyor.

 
Admin yetkin varsa kurdugu job'i durdur.

Parayla vps alip onu bagli tutabilirsin yoksa olmaz o is.
  • divit  (21.03.22 02:17:40) 
Bilgisayar açık olmadan bağlı kalamazsın. Bilgisayar açık olsa da bağlı kalamayabilirsin. Çoğu sunucuda süre sınırı vardır. Örneğin bizim sunucu 12 saat dolunca o an bir şey yapıyor olsan bile sunucudan atıyor. Baştan bağlanman gerekiyor. Güvenlik gereği sizin sunucuda da vardır benzer bir ayar. Bunun önüne geçmek için akiam 4'ten sonra bağlanıp açık tutman gerekir.


  • himmet dayi  (21.03.22 08:10:23) 
terminal servisin bir timeout süresi var. bağlı kalınca otomatik kopartır. sistem yöneticisi süresini ayarlayabilir veya sınırsız da yapabilir. ama genelde açık bağlantılar arka planda kaynak tükettiği için sınırsız olma olayını kapatmışlardır diye düşünüyorum.

bu arada bir sistem yöneticisi olarak söylüyorum, öyle her gün sunucu resetleme olmaz. senede bir defa resetlerken bile geriliyorum ben geri açılmazsa diye :) kaynak arttırsın veya sorun nerede ise onu bulsun sistemciniz.
  • delidir yakalayin  (21.03.22 09:55:28) 
mremoteng programı ile sürekli bağlı kalabilirsin timeout 0 olduğu için.


  • deligine yuvarlanmis tavsan  (21.03.22 14:38:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.