[]

işten kovulmak hakkında fikir

arkadaşlar iyi pazarlar.

doğru düzgün işini yapan, departmanda en çok çalışan, mesai saatinden önce işe gelip en geç çıkan bir finans çalışanı idim.

departmandakiler en yeni ben olduğum ve menfaatlerine zarar verdiğimi düşündükleri için bir şekilde ayağımı kaydırdı.

patron ne olup bittiğini sormadı bile, ben de kendimi savunmamayı tercih ettim, çünkü bıkmıştım.

yeni iş aramaya başlıyorum.

eski iş yerindeki yönetici de işten ayrıldı. onun yerine geçen kişi bana hayatta referans olmaz. aramızda bir çekişme uyumsuzluk vardı zaten.

yeni iş görüşmesinde bu son işyeri için ne diyeceğimi bilemiyorum.

14 aydır çalışıyordum.

yeni iş görüşmelerinde son işyerim hakkında ne söylemeliyim ?
kovdular dediğimde başarısız olduğum düşünülür, nasıl bir sebep daha iyi uygun olur, fikirlerinizi rica ediyorum.

 
Referans zorunlu bir şey değil ki. Referanssız girebileceğiniz yerler de var. Ben şimdiye kadar hep referanssız girdim. Ne diyeceğiniz en kolay şey. Profesyonel değildi deyin. Keyfî kararlar alınıyordu deyin. Kovulduğunuza göre gömmek serbest.


  • dissendium  (20.03.22 22:35:02) 
abi 10 tane iş görüşmesi yaptım son 1 ayda. sadece 1'i referans sordu. o da saçma sapan bir firmaydı zaten.

şirket kültürüne alışamadım ayrıldım de.
  • floydian  (20.03.22 22:37:12) 
Cok garanti isi olan tonla arkadasim kovuldu, ben de kovuldum.
10 senedir calisan arkadasimi kovmuslar bugun.

Artik cok yadirganmiyor bu durum.
Eger kod girmedilerse stifa ettim desen de olur, sirket batti da diyebilirsin.
Kriz vardi kuculmeye gittiler cikardilar de.

Onemli olan bunu derken ezilmemen, ezildigin anda gorusmeyi kaybedersin.

Referans isi hikaye zaten, onu o zaman dusunursun.
  • divit  (20.03.22 22:40:43) 
herhangi bir şirket bir kişinin daha önce çalıştığı yerden sgk çıkış kodunu göremez.

büyük amerikan ve alman şirketleri background check yapıyorlar. referans yanında bir de çalıştığın şirketin santral numarasından hr'ı arayıp soruşturuyor. verdiğin evrakları düzenleyen kurumları yine santral numaralarından arayıp evrakları teyit ettiriyor.

eski işyerindeki yöneticiyi referans ver. neden onun yerine geçen kişiyi referans vereceksin ki. referans verdiğin kişiyi arayıp ne zaman birlikte çalıştınız, kime raporluyordu, bir daha bu kişiyle çalışmak ister misiniz, olumlu olumsuz yanları neler sorularını soracaklar.
  • gabe h coud  (20.03.22 23:38:12) 
kovuldum deme. eski işyerini kötüleyecek herhangi bir konuşma ise asla yapma.
benim pozisyonumda çok insan vardı, küçüldüler, ben de ayrılma kararı aldım, değişiklik düşünüyordum de.
ya da hiç bilmedikleri bir yerse taşındılar bile diyebilirsin. ama kibar bir dille bile işyerini kötülersen anlaşma sıkıntıları olan biri diye fişlenirsin. iş görüşmelerinde eski işyeri ve patronu hakkında olumsuz bir şey diyenin üstünü çizerler, temel ik kuralıdır. profesyonel yerlerde böyle.

umarım kolay geçirirsiniz bu süreci.
  • lovemyself  (21.03.22 01:05:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.