[]

Eldiven tak demenin küfür gibi algılanması

Evin altında arada alışveriş yaptığım bi çiğköfteci var. Adama eldiven tak diyince küfür gibi algılıyor. Bir eline takıyor birine takmıyor. Bugün dükkanda oğlu vardı, çocuğa eldiven tak dedim modu düştü resmen normalde sohbet muhabbet açmaya çalışan çocuk kolay gelsine bile cevap vermedi düzgün. Acaba ben mi itici bi şekilde soruyorum diyeceğim ama gayet düzgün soruyorum. esnaftan böyle tepki aldığınız oldu mu?




 
Abi bize anlattığın gibi direkt "eldiven tak" dediysen bu emir kipi gibi oluyor normal yani, çiğköfte dürümüyle de girişme riski var. Yani ne bileyim bro sana zahmet eldivenini takar mısın, eldivenini taksana bebişim gibi bi şeyler desen sorun olmazdı sanki. Bunlar örnek tabii.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (20.03.22 22:34:06 ~ 22:35:53) 
Eldiven tak ne yav. Biri bana eldiven tak dese inat edip takmam. Eldiven takar mısın demek düzgün sormak olur.


  • dissendium  (20.03.22 22:37:09) 
Düzgün soruyorum dedim zaten, emir kipiyle konuşmuyorum.


  • mg3929  (20.03.22 22:38:08) 
Eldiven takmanin bir espirisi yok ki. Adam anestezi teknisyeni gibi surekli steril eldiven takip cikarmadikca ne anlami var elinde gostermelik eldiven bulunmasinin. Tum gun ayni eldiveni giyip o eldivenle her yere dokunmadigini tuvalete muvalete gitmedigini nereden bileceksin? Buradaki sorun iticilikten ziyade mantiksizlik.


  • hot potato  (20.03.22 22:50:07 ~ 22:50:49) 
eldiven takmayan pis esnaftan neden alışveriş yapıyorsun üstüne bir de polemiğe giriyorsun diye sormak isterim ben de. böyle bi sahne gördüğüm anda asla oradan bi daha alışveriş yapmam. adamı düzeltmeye de çalışmam, alayı cins bunların.


  • roket adam  (20.03.22 23:07:23) 
evet kibarca söylesen de öyle algılıyor. "ben yıkıyorum zaten" ya da "zaten takacaktım" vs... gıda hijyeninde iyi değiliz. çin bizden yukarıda: en.wikipedia.org


  • ya ben lan neyse  (20.03.22 23:14:38) 
@roket adam +1
benim de bayildigim bi yer vardi, adam tuvaletten ellerini yikamadan cikti. (lavabo tuvaletin disinda) son gidiş o gidiş.

  • WithWorth  (21.03.22 05:53:42) 
o çiğköfteleri eldivenle mi yoğurduklarını düşünüyorsun ? bazı ürünlerde özellikle çiğ tüketilenlerde hijyen pek mümkün değil. kasa önünde eldiven takmaya üşenen esnafın imalathanede de aynı rahatlığı göstereceği kesin. uyarmak yerine başka bir yerden alışveriş yapmak daha mantıklı.


  • orpheus  (21.03.22 09:55:13 ~ 10:26:42) 
İnsanları uyarmaktan vazgeçeli çok oldu bende, insanlar bizim uyarılarımızla eğitilmez maalesef.

Yoğun korona dönemlerinde maske takmayan esnaftan alışveriş yapmadan çok çıktım, üşenmedim de. Arabayı park et kapat çık fırına gir, adamın maskesi yok, üşenmem hayırlı işler der çıkar binerim arabama başka fırına giderim.

Aynı şeyler çiğköfteci, tatlıcı, pastane vs için de geçerli. İçeri girmeden kapıdan gördüysem maske/eldiven olmadığını hiç girmem içeri, girdikten sonra fark ettiysem hayırlı işler der çıkarım.

Tamam gözümüzün görmediği ne pislikler dönüyor gıda işinde ama bari gözümüzün gördüğüne dikkat edelim.
  • John Bloor  (21.03.22 10:40:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.