[]

formula 1 takip edenleri zevke getiren şey ne?

sb.




 
Cekisme. Bugun sezonun ilk yarısında ferrari ile Redbull guzel çekişme yasadi mesela. Bu mucadele hoşuma gidiyor.

Bunun dışında ummadik anda bir arabanin spin atmasi, kaza yapmasi, patlaması yanmasi bunlar da heyecan veriyor bana. Hatta asil bunlari izlemek hosuma gidiyor.

Ne zaman ne olacagi belli olmayan bir yaris ve cok değişkeni olan bir motor sporu. Yarisin sonucuna etki eden sayisiz degisken var.

Bunun disinda cok yuksek teknoloji barındıran bir yaris olmasi da beni ceken sey.
  • stavro  (20.03.22 20:42:08) 
bütün her şeyin ince bir ip üzerinde gidiyor oluşu.

örneğin, bu haftaki yarışta herkes red bull alır götürür diyordu. bütün yarış da 2. ve 4. sırada götürdüler ama son 3 tur bir batarya arızası yaşadılar ve iki araç da yarış dışı kaldı. bunun karşılığı diğer sporlarda tam olarak nedir bilmiyorum. bu kadar değişkenin her an takımların kaderine bu kadar etki etmesi, gerçekten izlemesi keyifli bir durum. hem üzebilir hem sevindirebilir hangi takımı tuttuğuna bağlı olarak :)

geçişler, kazalar veya kaza olasılıkları da insanı diken üstünde tutuyor. normal bir geçişte pilotun en ufak hatası çok başka boyutlara sebep olan kazalara sebep olabiliyor. adamlar 300 km'den fazla hız yapıyoralar ve saliselik hatanın bile telafisi yok.

ben çok sonradan izlemeye başladım formula 1'i ve şu an tam olarak desteklediğim bir takım olmamasına rağmen futboldan, basketboldan çok daha fazla keyif alıyorum.
  • ilgeru  (20.03.22 21:08:07) 
Örnek: 2021 Abu Dabi Grand Prix (Sezonun son yarışının son turu):

www.youtube.com

Son tur yaklaşık 1 dk 20 saniye sürüyor. İki pilot son yarışa eşit (369,5) puanla giriyor. Ki bu durum bile başlı başına efsane. Turun 20. saniyesine kadar Lewis Hamilton şampiyonken, bu saniyeden itibaren Max Verstappen şampiyonluğu alıyor. Kalan 1 dakikada ensesinde gezen 8 kez dünya şampiyonu olmuş adamdan kendini korumaya çalışıyor.

Sinema filmi olsa "hadi len" dersin. Zaten böyle hikayeler en son 90'lar filmlerinde kaldı.
  • lancelot du lac  (20.03.22 22:56:33 ~ 22:58:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.