[]

Ön dişi kompozit ile büyütme

Ön dişlerim aralıklı, invisalgn tedaviye başlıyorum.Ön üst dişlerimden iki tanesi (köpek ile ön diş arasındaki) bayağı minik. Diş hekimi kompozit veya lamine ile büyütmeyi önerdi. Dişe zarar vermeyeceği için dolguya daha sıcak bakıyorum. Ön dişlerini kompozit ile büyütmüş kimseler var mı burada, olumlu olumsuz deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.




 
Ben cok buyuttum. Aklinizda spesifik soru var mi?


  • bir ileti paylastim  (20.03.22 18:46:57) 
Çiğnerken ya da ısırırken falan fark hissediyor musunuz? Ya da sıcak soğuk hasssiyeti oluyor mu? Yani kendi dişimiz dışında herhangibir his veriyor mu? Zamanla rengi değişip dişte yama gibi görünür mu? Bir de anladığım 5-10 yıllık ömrü olan birşey, yıllar içinde dişte, damakta renk farklılığı yapar mı acaba?


  • ya volna  (20.03.22 19:50:37) 
Fark hissedilmez ama dikkat etmek gerekir. Tabi yan kesici diste cok da kasmak sart olmaz. En on degil.

Kompozit ille renk degistiriyor zamanla ama agiz bakimi, cay-kahve kullanimi, sigara kullanimi vs etkili. Ufak bir dokunmak rengi yerine getirebilir de degistirmej gerekebilir de.

Hassasiyet yapmaz ekstra.

His vermez.

Damakta, diste renk farki yapmaz. Eger kotu yapilirsa disin curume riski var tabi. En iyisi yaptirdiktan sonra 6 aylik kontrolleri aksatmamak. Sorun olursa erkenden cozulur.
  • bir ileti paylastim  (20.03.22 23:27:09) 
Bilgiler için teşekkürler, aradığım cevapları buldum


  • ya volna  (21.03.22 19:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.