[]

4k tv benim işim diyenler - Ses Codecleri-

Benim televizyon var. philips marka. ben seçerken ses özelliklerine falan da bakıp f/p televizyon almıştım. Şimdi bir arkadaşım televizyon almak istiyor. Benim televizyonda dts gibi ses özellikleri var ancak arkadaşın almak istediğinde bu yok.


www.hizliresim.com

farkları şuradn görebilirsiniz.


bu da mesela indirip izlemek istediğim filmler olsun.

www.hizliresim.com

altı çizili yerlerde ikisinde dts birinde atmos yazıyor. bunları açamayacak mı bu üstteki linkte verilen tvlerden solda olanı? yoksa verecek ama sesleri hiç ettikten sonra mı verecek?

 
Denemeden bir şey söylemek güç, hem dosyada kullanılan codec hem de tv’ye bağlı. Tv’ye bu codecleri açabilecek bir uygulama kurup her türlü ses alırsınız ama ya kanal sayısını azaltıp çakma surround yapar ya da stereo’ya çevirir. Direkt açsa bile zaten tv’nin stereo hoparlörleri ile dolby atmos farkını anlamazsınız, o özellikler biraz tıraş yani.

Olması gereken tv’ye harici bir receiver bağlayıp ona da uygun hoparlörler bağlayıp örneğin içerikteki dolby atmos ses verisini tv’nin işlemeden receiver’a passthrough etmesi, ses çözme işini receiver’in yapması. Hatta görüntüyü de tv işlemesin, arada nvidia shield/Apple tv gibi harici bir kutu ya da blueray oynatıcı olursa daha da iyi, tv sadece görüntü versin.
  • orient blue  (20.03.22 11:31:30) 
Genelde bu durumlarda görüntüyü açar ses olmaz. Mkvtoolnix benzeri uygulamayla sesin codecini değiştirmeniz gerekir.


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (20.03.22 11:40:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.