[]

Ben ne yiyeceğim?

Bir sağlık sorunumdan ötürü birkaç hafta sebze/meyveyi kısıtlamam gerekiyor. Buna salça vs. dahil. Ve akdenizin kızı olarak sebze meyve hayatımda ciddi yeri olan şeyler. Peki ben ne yiyeyim? Yurtta çok yemek pişiremiyorum bunu göz önüne alalım. Her gün tavuk köfte pişiremem ama haftada 2 falan belki. Aklıma başka peynirli sandviç geldi. :( sağlıksız şinitzel nugget çiğköfte filan da olmaz maalesef.

Başka neler olabilir?


 
Saglik sorununu veya kisitlanmis olanlari paylasirsan yardimci olabiliriz belki


  • my pink  (20.03.22 09:39:41) 
@my pink Neredeyse hepsi. Bütün karotenli likopenli yani kırmızı turuncu yeşil sebzeler. Yersem minimal yemeliyim. Domates, patates, havuç, brokoli, salatalık, ıspanak, marul, biber, bezelye…


  • sydney  (20.03.22 09:42:40 ~ 09:49:03) 
Yumurta, hindi füme, ton balığı, nohut yasak değilse humus, çeşit çeşit peynir... Bunların çeşitli kombinasyonlarıyla sandviç de yapabilirsiniz.

Ara öğün için mesela kullanabildiğiniz baharatları yoğurtla karıştırın, galetayla yoğurt yiyin.

Pişirecek yeriniz varsa pirinç pilavı, salçasız bulgur pilavı, ton balıklı makarna, peynirli makarna, yoğurtlu makarna, mantı.
  • kobuzchu kiz  (20.03.22 09:56:20) 
İdeal değil ama hazır çorbalardan sebzesiz olanlara bakabilirsiniz, kremalı mantar çorbası vs.

Ha evet, mantar var, mantarlı omlet, mantarlı kremalı makarna, mantar sote.

Pişmiş satılan tavuk döner var, içindekileri kontrol edip öyle şeyler alabilirsiniz.
  • kobuzchu kiz  (20.03.22 10:01:32) 
Sadece sabahları yenir gibi düşünülür ancak corn flakes, sade müsli sütle yenebilir sanki.


  • mark2244  (20.03.22 10:08:48) 
Bu günlerden birinde de mısır haşlayabilirsin eğer seviyorsan. Erişte olabilir mesela, hatta peynirlisi güzel olur.


  • tanisan seversin aslinda  (20.03.22 10:18:51) 
makarna haşlamak daha kolaydır diye düşünerek; tereyağlı makarna. peynirli makarna. yanına da protein için konserve ton balığı ya da konserve baklagil (baklagil sorun olmuyorsa).


  • slow like honey  (20.03.22 10:42:49) 
Çevrenizde "lezzet arası" olan bir carrefour varsa reyondan aldığınız tavuk, kırmızı et, balık vs. ücretsiz pişirip veriyorlar. İsterseniz orada da yiyebiliyorsunuz.


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (20.03.22 11:51:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.