[]

10 yıl boyumca birikim yapacak olsak, en mantıklı yöntemler neler olur

Önünüzde 10 yıl var. Ayda ortalama 1000 tl kenara koyabiliyorsunuz diyelim. Bu tutar sabit değil ama. Bazı nay 1500 tl olurken, diğer ay 600 tl de olabiliyor.

10 yıl sonra işsiz kalacağınızı da hesaba katarsak nasıl birikim yapmalı? Gram altın, dolar vs gibi. Hisse/borsa gibi teknik yatırım araçları senekler arasında bulunmuyor.

Teşekkürler.

 
dolar euro altın al
yatırım işi piyango zenginde olabilirsin tüm paradan da olabiilirsin ne kar ne zarar uğraştığınla da kalabilirsin.

  • basond  (19.03.22 22:30:55) 
%90 Altın, % 10 Kripto, yatırım tavsiyesi değildir.


  • gonulcelen87  (19.03.22 22:48:16) 
Tarima elverisli tarla. Gida krizi geliyor.


  • ubi dubium ibi libertas  (19.03.22 23:10:20 ~ 23:10:50) 
Kağıt para asla alma. 10 yıl sonra şu anki 1000 doların alım gücü 700 dolara falan düşer abd enflasyonu nedeniyle.
ya altın gümüş alacaksın.
ya bist temettü hissesi
ya da fon alacaksın.
  • alicandan  (19.03.22 23:29:53) 
Her ne kadar seçenek dışı bırakmışsan da

İş bankasında bir yatırım hesabı aç
Twiterda @zeynepxaktas ı takip et,
Her ay 1000 liralık, o kadının çokca bahsettiği herhangi bir temettü veren hisse senedini
al
ve unut.
Muhtemelen 10 yıl sonra her ay bir asgari ücret kadar temettü gelirin olacaktır.
  • Mirket  (19.03.22 23:30:35) 
Bana kalsa altın ama short/kısa süreli alımlarda piyasayı sürekli takip emek gerekir yani yükseldiğinde hemen satacaksın ve düştüğünde hemen alım yapacaksın aması yükselişte pik noktasını ve düşüşte dip noktasını yakalamak ve havayı iyi koklamak, belki iki sene önce güzel kazanç yapıyordum ama son iki yılda ülke gündemi o kadar şaşırtıcı olunca ve bu kadar da olmaz dedikçe ters köşelere kaldım haliyle ben parayı bir kenara koyayım ve piyasa takip edeme dersen eğer bes olabilir zira en %25 getirisi vardı, sen de bes biriken paranı altın veya döviz olarak yatırıma yönlendirebilirsin, yanlışım yoksa 1000 liraya piyasayı takip etmeden 250 tl vermektedir.


  • seferyan  (20.03.22 15:19:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.