[]

Instagramdan satış yapmak hakkinda

Kız kardesim uzun ve yıpratıcı bir süreçten sonra hamile kaldı ve işten güçten ayrıldı. Yaklaşık 3 aylık hamile ama bir mendil bile silkelemesi yasak full yatıyor ve haliyle çok daralıyor. Eşinin daha önce İstanbul'da bir butik'i vardı sonra kriz vs derken kapattılar şimdi de instagramdan satış yapabilir miyim derdinde. En azından elimizde kalanları satalım kenara köşeye 3-5 atalım yattigim yerden oyalanirim diye düşünüyor. Bunun için sanırım bir şahıs şirketi kurması lazım. Süreçler nasıl işliyor? Fatura vs nasıl kesiliyor? Bir muhasebeci nasıl bulunur? Velev ki bulundu bunun aylık giderleri ortalama nedir? Kendi evlerinden çalışacaklar ama illa ödenecek vergi vs vardır? Bir arkadaşı EFT/ havale ile çalış sonra şirket kur demiş ama bankadaki bu hareketlilik günde değil belki ama haftada bir kaç satis dikkat çekmez mi? Daha büyük ceza alırsın doye düşünüyorum da bu satış yapan insanların hep şirketi mi var instada vs?

Yol gösterebilecek biri varsa çok sevinirim ☺️


 
30 yaş altıysa belirli avantajları var. Örnek olarak bir sene boyunca bağkur primini devlet yatırıyor. Eski adıyla bağkur yeni adıyla 4b. Ayrıca yaşadığı yerin vergi dairesine gidip vergi istisnasından yararlanıp yararlanmayacağını da öğrensin. O istisna belgesi ciddi avantaj sağlıyor. Bunlar haricinde her türlü sorunuzu bence bir muhasebeciye sorun. Çünkü her türlü bir muhasebeciyle anlaşmak zorundasınız kanuni zorunluluk bu.


  • skzr  (19.03.22 22:31:20) 
Şuan ev hanımı olarak göründüğü için farklı bir vergi istisnasından yararlanabiliyor sanırım. 2021 yılı için yıllık kazanç üst limiti 220000 tl‘Ydi mesela . Ev hanımları için vergi istisnası direkt adı da. Diğer türlü başını çok ağrıyabilir, bunları atlamayın.


  • kullanıcıadımbuolsun  (20.03.22 09:03:07) 
Ev hanımları için vergi istisnasından anlattığınız şartlarda yararlanamıyor malesef. Şirket kurmadan satış yaparsa yakalanır mı bilmiyorum ama yakalanırsa başı ağırır. Örneğin 5 ay geçti. 5 ay için kdv stopaj vermeme cezası , yapılan satışlar için vergi ziyaı cezası çıkar. Bunlar indirime vs. Gider ocak söndürmez ama dediğim gibi baş ağrıtır. Zaten sorunlu hamileliği varmış.


  • cilekli krep  (20.03.22 09:33:01) 
Shopier.


  • tanisan seversin aslinda  (20.03.22 10:37:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.