[]

Kaymakam o sırada ilçede olmayan birine ceza kesebilir mi?

iyi günler,

buradan öğrendiklerimle pcr testi yaptırmadığım için (öğretmenim) yediğim pcr cezasına itiraz davası açtım. hayatımdaki ilk davam. cevaba cevap aşamasındayım. yeni sorular ortaya çıkıyor haliyle ama sanırım bu son aşama.

oturduğum yerle çalıştığım yerin arası 40 km.

haftada 2 gün pcr zorunluluğuna uymadım diye ilçe milli eğitim müdürü "bunu cezalandırın" diye kaymakama dilekçe yazmış, o da ilçe emniyete yazmış ve benim ilçede olmadığım bir günde hakkımda polislerce "ceza tespit tutanağı" tutulmuş.

okula geldiğim gün imzaladım tutanakları.

cevaba cevap dilekçesinde bunu kullanabilir miyim? "ben başka ilçedeyken kaymakamın yetki sınırında değilken ceza kesilemez." gibi?

bir de sürekli mahkeme kararları görüyorum. "maske cezası iptal edildi, sokağa çıkma cezası iptal edildi." gibi. bunları da cevaba cevap dilekçesine ekleyebilir miyim yoksa itiraz dilekçesine mi eklemeliydim?

 
O ilçede olmadığın gün izinli miydin?

Mesai saatleri dışında dahi olsa izinsiz ilçeyi terk edemeyeceğine dair bir madde hatırlıyorum 657 de.
Bir araştır istersen.
  • Mirket  (19.03.22 20:47:01) 
avukatsiz ilerlemeyin derim,


  • oscar  (19.03.22 21:52:12) 
Sulh cezada cevaba cevap gibi bir durum yok. Geçen gün de benzer şekilde bir soru sormuştunuz, o soruda kaymakamın tutanağı sonradan imzaladığını yazmıştınız. Şimdiki durumda ben yokken polisler tutanak tutmuş yazmışsınız. Ortada birden fazla tutanak ve ceza mı var anlamadım. Çok özel bir durum yoksa hakim dosya üzerinden karar verir zaten. İsterseniz ilgili belgeleri kişisel verileri gizleyerek paylaşın bakalım. Ya da bir avukat ile anlaşın.


  • bayc  (19.03.22 22:26:17) 
@bayc: evet kaymakamın imzayı sonradan attığını dilekçeye ekledim, polis mevzusu da ayriyetten şikayet konusu. şu iş bittikten sonra idari ceza talep edeceğim. 1 kişi tutanak tutup 2 kişi imza attı.

bu sorduğum mevzu benim lehimeyse bunu da ekleyeceğim dilekçeye. iş dallandıkça kendimce ilerlemeye çalışıyorum.
  • ya ben lan neyse  (19.03.22 22:34:02 ~ 22:35:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.