[]

iphone se vs samsung galaxy 20 fe

internette kiyaslayinca samsung daha iyi gözüküyor bugün vatan bilgisayarda iphone se şarj hariç her türlü daha iyidir daha uzun yıllar kullanırsınız vs dedi kararsız kaldım 7 k benim için azımsanmayacak bir butce olduğu için ve alacağım telefonu 4-5 kullanacağım hangisini tercih etmeliyim.

Mevcut cep telefonunda ne oyun oynayabiliyorumları ne de doğru dürüst fotoğraf çekebiliyorum. yeni telden beklerim fotoğraf ile çok isim yok ama guzel cekse fena olmaz :) kezs hic oyun oynamıyorum ama oynasakn fena olmaz

yani telden beklerim uzunsüre sikinti çıkarmasın yıllarca kullanayim. çünku kolon kolay 7 k bütçe ayıramam.

 
zamanında 5000 lira civarındayken ikisini de düşünüp SE aldım. O zamanlar 20fe'nin sadece Exynos işlemcili olan vardı, çeşitli sıkıntıları vardı ama Snapdragonlu olan gelmiş o iyi.

İkisi bambaşka telefonlar. Büyük ekran, android'in serbestliği, 3 kamera falan işine yarayacaksa s20 fe güzel telefon. Üretim kalitesi olarak cidden "S" serisinden ise normalde yıllarca iyi gitmeli. Fakat çıkalı 1 küsur yıl oldu, android güncellemesi alma işi sıkıntıya düşebilir ileride.

iphone SE'nin 2020 versiyonu mu yenisini mi diyorsun bilmiyorum, sadece işlemci vs. farklı zaten. Kamerası gayet iyi (gece hariç), işlemcisi zaten iyi. Pili başta idare etse de zamanla ömrünü kaybedince çok sıkıntı yaratıyor. Ben sabah 1 saat akşam 1 saat git gel yaparken sürekli ekşi-reddit vs. takılıp müzik dinliyorum tabii. Fakat kardeşim iş yerinde pek kullanmadığından eve %40 şarjla dönüyor mesela. Kişiye göre değişir.

Ben ios alayım hem kriptopara işleri açısından güvenli olsun demiştim, o yüzden androidden ios'a, windowstan mac'e geçtim mesela. Böyle bir ekosistem değişimin olacaksa apple güzel. Şu an telefondan bişey kopyalayıp mac'e yapıştırıyorum bazı işleri çok kolaylaştırıyor. Ayrıca ileride satmak açısından da Apple önde. Bence artık fakirleştiğimizi kabul edip Apple almalıyız. (uzun vadedeki değeri, uzun süre update alması vs.) Ama ekran, kamera vs. özelliklerinden dolayı S20fe daha iyi aslında. Tabii uzun süre sıkıntı çıkarmasın diyince de akla ios geliyor. ¯\_(ツ)_/¯
  • nhk ni youkosu  (19.03.22 15:18:37 ~ 15:20:58) 
İphone 11 den sonra gelen gece modu se modellerine gelmedi, se fotoğraf açısından da o yüzden geride


  • freebird5406_2  (19.03.22 15:51:32) 
Yıllardır Android kullanan bir Apple fanboyu olarak söylüyorum, telefonu sadece alo desin yeter diye görmüyorsanız se alınmaz. Se, yaşlılara, çocuklara ya da telefonu çok az kullanan kişilere yönelik yapılmış bir telefon. Bu devirde o ekran boyutu ve pil ömrüyle doğru düzgün bir içerik tüketemezsiniz, rahat bir şey okuyamazsınız, tarayıcıdan halledilebilecek işleri halledemezsiniz, bilgisayar ya da tablete ihtiyaç duyarsınız.

Günümüzde telefonlar cep bilgisayarı olarak iş gördüğü için ekran boyutu aşırı önemli, se pişman eder. S20 fe iyi alet. Ama ben olsam yeni tanıtılan a53'ü alırdım, muhtemelen 7bin civarından girer o da döviz fırlamazsa. 3 4 yıl güncelleme alacak telefon. İşlemci (ve yazılım) hariç her yönden se'den üstün denebilir.
  • signore  (19.03.22 17:25:07) 
Se 2020’den yazıyorum, bir seneye yakındır kullanıyorum ve fiyat performans açısından en iyisi. Tabii ki iOS ve android farkı önemli, android alınca 2-3 sene sonra malum sorunlar iyice ortaya çıkacak ama iOS daha yavaş eskiyor androide göre. Temiz kullanan birisi şu an se 2020 alsa bunu 2030’dek kullanabilir mesela.


Her türlü oyunu oynatır ama şarj konusunda ne kadar büyük çaplı o kadar Hızlı gider durumu var. Yani telefonun tek eksisi kasasının küçüklüğünden dolayı şarjı…
  • siyah giyen adam  (19.03.22 20:45:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.