[]

boş kalan dişler için ne yapmalıyım?

selamun aleyküm millet! geçen gün çektirmiş olduğum dişle birlikte iki tane boş dişim oldu.bunlara diş yaptırmak istiyorum,fakat implant istemiyorum,onun acısını yapımını ve ücretini falan kaldıramam zaten,köprü diş yapımı da aklıma yatmadı,sağlam dişlerde kesilip törpüleniyormuş,olmaz benim için..bunun bir üçüncü yolu yok mu hiç?.ne yapabilirim implant ve köprü hariç..eğer bunlar hariç bir yol varsa nedir?nasıl olur,bunlar hariç dişlerine bir şey yaptırmış arkadaşlar yazabilirler.tabii diş hekimi tavsiyesi de olur anadolu yakası için.

herkese sağlıklı günler.


 
Aleykümselam,
Bunu bende merak ediyorum diyerek gelecek cevaplar için yazıyorum.
Geçmiş olsun.
  • halboyle  (19.03.22 14:49:53) 
implant istemiyorsan protez diş yaptıracaksın.

ankerli protezi araştır.
  • gabe h coud  (19.03.22 15:02:56 ~ 15:07:28) 
Masrafına bir şey diyemem ama diş hekimi fobisi olan (ve dişçimin kapısından içeri girerken ağlamaya başlayan) biri olarak söylüyorum, implantın acısı yok. Diş çektirmekten çok daha kolay. 4-5 ay önce dişimi kırıp çektirmek zorunda kaldım, yerine implant yapıldı. Yani gayet taze bilgi :)

Bütçe olarak da yerli üretim implantlar daha uygun, yerli ürün kullanan bir doktor arayabilirsiniz.
  • kobuzchu kiz  (19.03.22 15:25:43) 
Ben implant yaptıralı bir hafta oldu daha hiçbir acı olmadı esas kanal tedavisinden korkun :(


  • mirty  (19.03.22 16:12:26) 
ortodontik tedavi de diğer bir yöntem, ancak tabi çok daha uzun sürüyor takdir edersiniz ki.

Ben tedaviye başladığımda 4 tane dişim çekilmişti, zamanla diğer dişlerim o boşlukları doldurdu. Şimdi dişlerim hem düzgün, hem de hepsi kendi dişim.
  • akhenaten  (19.03.22 16:24:14 ~ 16:24:47) 
Kesin çözüm implant. Acı duymazsınız, fakat pahalı. En son tanesi 10bin gibi bir şeydi.


  • malheiros  (19.03.22 16:37:55) 
3. Secenek var. hareketli protez. Parsiyel hareketli protez diye aratin.

Butce olarak beklemek isteyebilirsiniz, o mantikli bir sebep ama kalan sebepler implant disi secenekleri makul kilmiyor.

Eger su an paraniz yetmeyecekse iki secenek var. devlete gidecek zaman ve sabriniz varsa bedavadan hareketli protez yaptirin ki dislerin yerleri kapanmasin, siz beklerken.

Ya da devlette implant yaptirin, cok daha ucuza yaptirirsiniz. Ama protezi disarda ozelde yaptirin.

Yerli implantlar daha ucuz evet. Onu da Nukleoss markadan baska marka yaptirmayin.

Kopru de aman diyim. Uzak durun.
  • bir ileti paylastim  (20.03.22 12:40:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.