[]

Icloud Drive Kullanımı hk.

bazı dosyalarımı disklere yedekleyip bilgisayarımda hiçbir yer kaplamamalarını istiyordum.

önce bi harici ssd alayım dedim
sonra google drive önerdiler.

sonra farkettim ki, ben 2tb'lık icloud paketi almışım zaten.

ben bu dosyaları, icloud drive içinde yeni bir klasöre atıp, daha sonra bilgisayarımdan silebiliyor muyum?

bunu niye soruyorum: bazı dosyaları bilgisayardan silince, icloudda da siliniyor. bunun ayarı nasıl değişiyor?

ben synclemek istemiyorum örneğin bu dosyaları. hepsini iclouda atayım, yalnızca orda dursunlar, bilgisayarımdan sileyim. ve ben işim düşerse açıp indireyim.

hangi dosyaları syncleyeceğimi, hangilerini yalnızca icloudda tutacağımı seçebiliyor muyum?

 
şuan mesela icloud drive içinde klasör açtım.

içine 30gb'lık dosyamı atıtm. içinde gözüküyor, ama hala upload'u başlatmadı. upload'u başlat vb. gibi bir tuş da yok. hemen şunu upload etsin de, bugün bitsin bu dava istiyorum.

zorlayamıyor muyuz yüklemesine?
  • tchuck  (19.03.22 09:31:10) 
apple'ın kullanımı en zor ürünü sanırım.

mac'te, "icloud drive" klasörüne attım malları. ama upload tuşu var. kendisi de uploadu başlatmadı hiçbir şekilde.
webden giriyorum, klasör gözüküyor, ama klasörün içi boş. burda upload tuşu var, ama bu sefer aynı dosyaları seçip göstermem gerekiyor tekrar. ve de webden 30gb dosya upload etmek istemiyorum. 50 defa kapatıırm ben o tarayıcıyı.

ben şuan downloads klasörümdeki bu dosyaları silip yok edersem ne olur? icloud drive klasörümün içinde de gözüküyor aynıları. otomatik olarak upload olur mu? daha da önemlisi, bu dosyaların bilgisayarda hiç yer kaplamamasını nasıl sağlarım?
  • tchuck  (19.03.22 09:41:37) 
Dosyaları silmeyeceksin. Dosyaları yükledikten sonra Widows'ta sağ tıklayıp 'Free up space' mac'te de 'Remove Downloads' dersen bilgisayardan siler ama iCloud'da bırakır.

iCloud klasörüne attığın dosyalar otomatik olarak yüklenir. Upload hızına bağlı olarak uzun sürer. 2TB dediğin alanın upload süresi 10 MBit upload hızlı ile hiç durmadan devam etse 20 gün sürüyor. O yüzden atınca SSD'ye atmış gibi hemen yüklenmesini bekleme. 30 GB dosya da interneti başka hiçbir şey için kullanmasan ve upload çok stabil olsa bile 8 saat sürer. O da 10 MBit upload hızı ile. Upload hızın bunun yarısıysa 16 saat sürer. O da en iyi şartlarda.

Hangi dosyaları eşzamanlayacağını da şuradan ayarlıyorsun: support.apple.com

Diskte bulunan herhangi bir klasörü eşzamanlamasını bekleme. Bunun yerine eşzamanlanan bir yere at bu dosyaları. Örneğin dokümanlar klasörü sürekli eşzamanlanır. Otomatik olarak eşzamanlansın diyeceğin klasörleri bu klasörün altına at.
  • himmet dayi  (19.03.22 10:44:03 ~ 10:45:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.