[]

20 cm yukseklikteki masayi kumandayla 60 cm yukseklige cikarma???

120ye 90 olculerinde ve yerden 20 cm yukseklikte olacak bir zemini, kumandali ve elektrikli nasil bir sistemle 60 cm yukseklige cikaririz?

Ofisler icin elektrikli masalar var ama onlar min 60cm'den basliyor.

Benim istedigim yerden 20cm yukseklikten baslasin ve 60 cme kadar yukselebilsin.

Ic ice gecmis borular geldi aklima ama hazirda bildiginiz bir sistem vs var midir? Ya da sunu dene diyebileceginiz bir sey?

Fikir bile verseniz olur.

 
pnomatik pistonla belki (belki) yapabilirsin ki o da bahsettigin ic ice gecmis boru misali calisacak.


  • mameth  (19.03.22 02:52:46) 
Bu islerle hangi meslek grubu ilgilenir hocam? Sanayiye mi gidelim, mobilyacilara mi bakalim?

Yaklasik 40 50 kg agirligi kaldirmasi kafi. Yerden ve elektrikle calissin da nasi kaldiriyosa kaldirsin :)
  • brkylmz  (19.03.22 03:02:57) 
Makas sistemiyle saglikli 9lur.

Suna bir goz at

www.amazon.com
  • duptıs  (19.03.22 03:08:01) 
@duptis

Tam olarak aradigim sey bu galiba. Etsy'deki yabanci firmalara denk geldim hep. Arastirmalarimi bu yonde yogunlastiriyorum hemen gecenin 3unde :))
  • brkylmz  (19.03.22 03:18:40) 
Motosiklet liftleri var, onu alıp modifiye edebilirsiniz ya da aynı fikirde size göre yeniden üretebilirsiniz.

Neredeyse sizin istediğiniz gibi 20cm den başlayıp baya bi yükseliyor. Youtube da yapım videoları var DIY olarak, aslında çok basit bir mantığı var.

Edit: @duptıs bahsettiğime benzer bir ürün paylaşmış linki sonradan tıkladım. mantık aynı zaten.

şurdan başlarsan bir çok örnek bulursun;

www.youtube.com

Ağırlığı kaldıracak kadar güçte bir motor, masa uzunluğunda dişli motora bağlanacak, dişli üzerinde hareket edecek bir uzun somun ve bu somunun iteceği makas sistemleri.

Aslında gerçekten çok basit, bir kaynakcı düzgün çizim ve parça ölçüleri verirseniz size yapar bunu.

Edit 2: verdiğim youtube linkini de sonra izledim, bu adam benim bahsettiğim gibi mil ve somunlu değil de halatlı yapmış. Seçenekler çok kendimize göre seçebiliriz.
  • John Bloor  (19.03.22 09:35:54 ~ 09:43:13) 
@john bloor
Evet duptis'in yolladigi seyi arastirirken sizin bahsettiginiz motorsiklet kaldiraclarina da baktim. Benzer sistem. Sanayide falan bu islerle ugrasan birini bulup yaptirtilabilir gibi duruyor. Motorsikleti kaldiran, masayi ucurur :)

Tek sorun min yuksekligi 20cm cok olacak ama halledilir galiba.

Duptis'in yolladigi urun sadece cin'de ve aliexpresste var. Kargosu cok tutuyor. Ona da bakiyorum bir yandan.
  • brkylmz  (19.03.22 10:24:39) 
Yükseklikte en bağlayıcı durum motor boyutu, motor olmasa profiller ve demirler iç içe geçip kapanınca 10 cm'e bile sığar.

20 cm ise motoru koyacak kadar yeterli bir ölçü bence, kaldıracağınız yük çok olmadığı için küçük bir motor hayli işinizi görür.

En küçük boy halatlı elektrikli caraskallar işe yarayabilir, dişliler sayesinde bir araba silecek motoru bile kaldırır rahatca sanki.
  • John Bloor  (19.03.22 14:56:21) 
Oncelikle cevaplar icin herkese tek tek tesekkurler. Ufuk acici bir baslik oldu benim icin :) eyvallah.

@john bloor
Hocam tek cozemedigim, caraskallar yukaridan cekiyor, bunu masanin altina koyup yukari kaldirmasini nasil saglayacagim?

Bu arada bir alimunyum profilciye gidecegim, hareketli mekanizmayi gorusmek icin. Sonra motor asamasi geliyor.

Bu arada sanayi tipi hidrolik lift yapan bir firmayla gorustum. Tam istedigim olculerde ellerinde hazir bir tane oldugunu soyledi. Fiyat 32bin deyince manasiz bi sessizlik olustu aramizda :))
  • brkylmz  (19.03.22 15:07:31) 
Müdür yukarıdan çekmicek caraskal, makas sistemi yapılınca motor halatla makaslardan birini çekecek ve makas sistemi yukarı doğru kaldıracak.

İlk verdiğim videoyu izle anlayacaksın.

Aliminyum olmaz bana göre, esnek ve yumuşak malzemedir. Sen bu sistemi 30x30 ya da 40x40 köşebent profil (L demir) kullanarak yaptırmalısın.
  • John Bloor  (19.03.22 15:44:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.