[]

Dokme demir tava/tencere almak istiyorum. Yardimci olur musunuz?

Oncelikle daha once hic kullanmadim. Hep teflon vb kullaniyorum ama artik dokme demir pisirme aletlerine gecmek istiyorum. Bunda hem en sagliklisi olmasi, hem de sanirim vucuda demir alimina pozitif etkisi varmis benim icin o da cok buyuk bir etken oldu.

1) ne pisirilir ne pisirilmez? Pratik mi (agirligi disinda)
2) bir tava ve bir tencere almak istiyoru simdilik; evde iki kisiyiz boyutlar nasil olmali?
3) fiyat cok onemli degil; marka onerir misiniz? En iyisi staub sanirim, baska bir oneriniz olur mu?

Tesekkurler simdiden.

 
1- her şey. omlet yapanı da gördüm, kek yapanı da. siz kaplamalı alacaksınız sanırım onlarda pişirme ve temizleme daha rahat. bizim mutfağımızda daha çok et (kırmızı/beyaz) yemekleri ve tencere yemekleri güzel oluyor diye düşünüyorum.
2- 22 cm var bizde ve biz de iki kişiyiz ve ideal. 20 cm biraz küçük gelebilir.
3- staub çok güzel, lodge var bir de bizde ama o kaplamasız, temizliği/bakımı biraz daha zahmetli. staub makinaya giriyor, rahat.
  • giovanne  (18.03.22 15:53:48) 
Kaplamali olanlarin demir eksikligine bir etkisi oluyor mu?


  • nefertarii  (18.03.22 16:11:55) 
bence lava gayet cost efektif ürünler üretiyor. staub filan tabi daha iyi ama aradaki farka değeceğini sanmıyorum.

ne pişer kısmı: balık çoğunlukla pek güzel olmuyor çünkü derisi filan yapışıyor; ama kırmızı et - tavuk çok güzel oluyor. steak için zaten ideal. döküm tencerede çelikte yaptığım her şeyi yapıyorum ben, gayet güzel oluyor + fırına girebilmesi de avantaj. tencerede ekmek yapan da gördüm ama hiç denemedim.

pratik mi; ağırlığı zaten pratikliğini esas etkileyen şey. temizliği de diğer ürünler kadar rahat olmadığı için çok pratik değil bence, ama lezzetini aldıktan sonra o pratikliğini ben şahsen pek önemsemiyorum.

evde iki kişi olarak ben de 26 cm boyut ürünlerini kullanıyorum. bende hem ızgara izli olan hem düz olandan var, ihtiyacınıza göre olanı alın derim. ızgara yaptığınız tavada örneğin bir pan sos filan yapacaksanız o zaman düz almanız; sadece ızgara amaçlı kullanacaksanız diğerini almanız daha uygun olur bence.

bir de alacağınız ürüne gidip bakmanızı tavsiye ederim. döküm diye bazen yarım kiloluk tavalar satıyorlar ki mümkün değil. bendeki tavalar sanıyorum 3-4 kg civarı. alacağınız ürün epey ağır olmalı.
  • gibicibicis  (18.03.22 17:11:00) 
1- her sey pisirilir
2- denemek icin bi tane tava alin bi bakin bence.
3- blackbear oneririm, instagramda hesabi var. trendyol hb vs'de satiyor
  • fakyoras  (18.03.22 18:32:29) 
Bizimki potartkitchen aldı. Gayet güzel. Yeşil, mavi, sarı renk tava, tencere ve sığ tencere aldık. Tasarım olarak çok güzel.

Bu tip markalar emaye kaplı oluyor ve bulaşık makinesinde de yıkanabiliyor. Emayenin hiçbir zararı yok. Bir de dökme demir olanları var ki bahsetmişler - dökümcübaba'dan alınabilir ama onun bakımı falan zor. Emaye kaplı olan markalara bakın derim. Potartın indirim zamanlarını kaçırmayın. Çok kaliteli.

-pratik. Her şey pişer çünkü, ister ocakta, ister fırında. Tek ürün içerisinde çeşitle. Sabah tostunu da yaparsın, akşam tencere/fırın yemeğinide. Tek ürünle işi götürürsün.
-bizde 22 cm aldık. Tava ve tencere gayet kafi.
-staub artık yılların markası. Bence alın. Biz hecha falan da baktık ama potart kitchen kalite ve özellik olarak aynı gördük, onda karar kıldık. Fiyatlar az değil yani. Lava ise hiç bakmadık. Ama şimdi tost aleti var, o markadan alıp denerim.
  • halboyle  (18.03.22 22:33:47) 
Bende lava marka tava var, kare şeklinde olandan. Kaplamalıymış, ama yine de elde yıkıyorum. Üstünde girinti çıkıntılar var ızgara gibi, temizliğinden illallah ettim. Aralara kaçan yağları nedense arındıramıyorum. Keşke altı düz olsaydı diyorum. Hem altı düz olsa etin üzerinde çizgi çizgi şeklinde yanıklar oluşmazdı, dümdüz pişerdi.


  • kanepeee  (18.03.22 23:15:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.