[]

Milyoncu (tahtakaleci) dükkanlara ne deniyor

Eskiden "ne alırsan bir milyon" olduğu için bu tarz yerlere milyoncu deniyordu. sanırım yine o zamanlarda tahtakale diye isimlendiriliyordu.

şimdi bu dükkanlar kendilerine avm diyorlar, artık o paraya bir şey satmıyorlarsa da, benim gözümde hala milyoncu onlar. ancak genel bir isimleri var mı bu tarz yerlerin?


 
Japon pazarı diyenler var veya o isimde yerler de vardı bi ara. Aslında her şey Çin malı ama haha.


  • nhk ni youkosu  (18.03.22 13:19:04) 
japon pazarı ya da sosyete pazarı deniyordu ama artık avm diyorlar


  • all girls dream  (18.03.22 13:22:30) 
bu dukkanlar kendilerine tahtakelci avm falan gibi isimler taktilar ama benim icin hala bir milyoncu. cevremdekiler de bir milyoncu diyorlar genelde.


  • exlibris  (18.03.22 13:25:35) 
Bir milyoncu dersem herkes anlar, ama diğer isimleri kullanırsam herkes anlamaz. Hakketen zor bir durum, adamların adı bir milyoncu kaldı.


  • John Bloor  (18.03.22 16:37:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.