[]

Kopek hiperaktifligi

Yavru 3bucuk aylik. 24 saat boyunca enerji patlamasi yasiyor.
Ev buyuk, kendi odasi var.
2 saat araliksiz oynatsak bile enerjisini atamiyor.
24 saat takip etme imkanimiz olmadigindan tum evi acamiyoruz.
Benden cok cekiniyor, lakin ben gormedigim her saniye yaramazlik yapiyor.
Mamalarin gramini dusurmeyi denedik cok mu geliyo diyip.
Ev duzeni icin tavsiyeniz nedir, cok zorlanmaya basladik
Cinsi disi rott.
Yavrular cok uyur dediler. Bizimkini uyutmak imkansiz.
Gozumuzun onunden ayirdigimiz gibi kuduruyor.

 
enerjisini atması lazım hayvanın, dışarı çıkıp yürüyüş yapmak falan iyi gelir.


  • emfuzi  (18.03.22 10:40:20) 
Yavruyken çok daha enerjikler, büyüdükçe enerjileri azalıyor.

Bir de her köpek kendi kendine vakit geçiremiyor. Rottweiler'ların mesela insanın yanında olması lazım. Gözünüzün önünden ayırdığınız zaman sıkılıyordur, yaramazlığın sebebi o. Tam çekingenlik değil yani.

Ayrıca bunlar "çalışan" köpekler, yani insanın yanında gezip bi işe yaramaları lazım mutlu olmaları için. Çoban köpekleri gibi. O yüzden bence bi iş bulun köpeğe.

Mesela benim köpek bahçeyi "koruyor", kedi ya da başka köpek yaklaşırsa onlara havlayıp kaçırıyor, postacı / kargocu falan gelirse gelip bana haber veriyor vs. Gerçi sizinki daha küçük ama biraz daha büyüdüğü zamanlar için böyle bir "görevi" olursa daha mutlu ve sakin olur. Aklınızda bulunsun.

Bi de yanınıza alıp yarım saat deli gibi koşturabilirsiniz. Benimkinin enerjisi çok geldiğinde (artık gelmiyor, yaşlandı:) yanıma alıp koşuyordum sokakta. Yarım saat aralıksız koşmak hem bana iyi geliyor, hem de hayvanın da pestili çıkıyor, sakinliyor baya.
  • plutongezegendegilmi  (18.03.22 10:54:12) 
komut öğretmeye başlayın bir an önce, şu an bunun için en uygun yaşta. güzel ilerlerseniz zihnini yoracağı komutlar ve oyunlar öğretebilirsiniz. fiziksel olarak onu yoracak enerjiniz yoksa zihinsel olarak yormanız lazım.

rotlar iş köpekleri gerçekten, görevi olması lazım. komut öğretmek bunu başlatıyor. ilerlemek sizin elinizde.

box eğitimi verebilirsiniz. kendi kendine vakit geçirmeyi ve sakinleşmeyi öğrenir böylece. detaylı bilgi almak isterseniz yazabilirsiniz. köpek eğitmeniyim.
  • ofelia  (18.03.22 12:02:45) 
Kendi odasi var ne demek? Sizle olan bagini kuvvetlendirmesi ve ev ici kurallari ogrenmesi lazim. Baska yerde uyusun tamam.

24 saat takip edeceksiniz, daha cok kucuk.


Disari cikacak, her tur en fazla 20-25 dakika. Uzunca bir süre disarida kalirsa eve gelince yine azar. Uyku saatini kacirmis cocuk gibi düsünün.

Kafasini yoracak egitimler vermek durumundasiniz. Bunlar olmazsa enerjisini atamaz. Komut ogretme tabii ki bunlarin basinda.
  • buf-e kür  (18.03.22 12:11:11) 
gunde en az 2 saat disarida egzersiz yapmasi lazim. 1 yasina kadar boyle azacak. Sonra yavas yavas durulur.


  • congratulationsyouwon  (22.03.22 22:58:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.