[]

Sonradan şirket açma cezası

Yaklaşık 1.5 yıldır açtığım küçük bir ofisim var fakat resmi olarak hiçbir işlem yapmadım yani vergi levhası v.s almadım. Şimdi gidip bu durumu anlatsam ve bir şahıs şirketi açmak istesem yaklaşık ne kadar ceza öderim?

Not: kira kontratını iptal edip yeni açmışım gibi bir durum olmuyor yani bu cezayı kesin ödeyeceğim..


 
Rakam telaffuz edilemez bu durumda. Faaliyetinize göre takdir komisyonuna sevk edileceksiniz gelir vergisi geçici vergi ve katma değer vergisi ödeyeceksiniz. Usulsüzlük cezaları da cabası


  • mevsimler  (17.03.22 21:14:34) 
faaliyete basladiginiz zamandan bugune kadara olan tum beyannamelerin duzenlenmesi ve bunlarin herbiri icin ayri usulsuzluk cezasi odenmesi gerekiyor ayrica defter tastikleri vs. Belli bir gelirin uzerinde degilseniz ve sektore gore Sirket olarak baslatmaktansa Serbest meslek defteri ile daha az bir ceza ile kurtulabilir sonrasinda sirkete cevirebilirsiniz.
Bunu bir muhasebeciye danismaniz daha dogru olur, sonucta sirket kurulumu vs icin yine SMM'ye gitmeniz gerekecek.

  • ozhan  (17.03.22 21:21:43) 
Bu zamana kadar sorun olmamış, fatura vs kesmemişsin. Bugünden itibaren başlat devam et.
Türkiye burası malum.

  • neymis  (18.03.22 08:12:35) 
rakam söylemek zor. 1.5 yıldır hiçbir beyanname verilmemiş, hiçbir defter tasdik edilmemiş. sırf beyanname cezaları bile evi arabayı sattırır. ayrıca takdire sevk edileksiniz. yani ortada bir kayıt olmadığı için bir komisyon toplanıp sizin ne kadar kazanmış olduğunuzu ve ne kadar vergi ödemeniz gerektiğini takdir edecek, üzerinden vergisini hesaplayıp bu vergiyi de geç ödediğiniz için cezasını kesecek.

kira kontratının önemi yok. geriye dönük bir yerlere (banka hesabı vs) iz bırakmadıysanız dükkanı 1.5 yıl önce kiraladım, ama işe bugün başladım diyin ve bugünden itibaren başlatın. milyorlar kazanmayacaksanız o ceza ödenmez, ödendiğine değmez.
  • kibritsuyu  (18.03.22 08:50:05 ~ 08:50:28) 
Hocam siz bir kira stopajı için neden geçmişe yönelik kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz. Ayrıca öyle geçmişe dair işlere girerseniz, 1-2 değil sizin çocukluğunuza kadar giderler. Sakın ola öyle bir şey yapmayın. Ev sahibine ... çekin; öde gelir vergini ben sana yollayacağım tutarını deyin. Sonra şirketinizi açın ve adresinizi de gösterin.

Şirketi de artık en erken nisandan itibaren aktif edeceğiniz için, 2022'de kiranızı biraz yüksek beyan edersiniz; yoksa 2023'te ev sahibi yine eksik beyan etmişsin stopajı diye ensenizde boza pişirir.
  • malheiros  (18.03.22 09:10:16 ~ 09:17:38) 
diyecegin şey şu.

Ben bu işyerini tuttum ama o zaman iş yapma gayem yoktu. Ev eşyalarını depolamak için tuttum vb. Yani gelir ghetirici bir faaliyet değil hatta ticari bir faaliyet te değildi.

Şimdi bu yeri iş yeri olarak kullanmak istiyorum.

Diger türlü epey ceza yersin. 18 ay beyanname vermeme cezası epey olur. hiç o topa girme.
  • liberal  (18.03.22 09:54:55) 
Kesinlikle geriye dönük işlem yapmayın.

"1,5 yıl önce kiraladım şimdi ticarete başladım" +1 kesinlikle, mal sahibine tahakkuk eden vergiyi ödeyin sıkıntı çıkarmasın.

"1,5 yıl önce kiraladım dükkanı/ofisi, işlerim planladığım gibi gitmedi, 1,5 yıl boşa kira ödedim ama dükkanın yerini sevdiğim için kontratı iptal etmedim. Bu tarihten itibaren de ticarete başlayacağım"

Ya zaten sormaz kimse, mal sahibine tahakkuk eden muhtasarı öde geç.
  • John Bloor  (18.03.22 10:08:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.