[]

istanbul'un en iyi pizzacıları

aslında konuyla ilgili burada duyurular açılmış fakat güncellenmiş şekilde tekrar cevaplanabilir diye düşündüm.

deneyip memnun kaldığınız ya da sizin de çevrenizdekilerden duyduğunuz güzel pizza restoranları önerebilir misiniz?


teşekkürler :)

 
pizza raffaele ataköy


  • melodi  (17.03.22 17:45:07) 
miss pizza
pizza locale

  • do you remember me  (17.03.22 17:52:35) 
nappo pizza,
suvlanınkiler de güzel.

bi de vagabondo'nun güzeldi.
  • tchuck  (17.03.22 18:00:12) 
Kanyon'daki Nappo'yu ben beğendim eşim beğenmedi. Denemekte fayda var ama alışılagelmiş pizzadan farklı hamuru ve yapısı.

Miss Pizza güzeldi Şişhane'deki. Orayı ikimiz de beğenmiştik.

Zorlu'daki Eataly'nin pizzalarını da çok methini duydum ama henüz gidemedim.
  • chicha_v2  (17.03.22 18:15:00) 
benim yedigim en iyi the artisan craft, kadikoy'de.


  • lemmiwinks  (17.03.22 18:47:38) 
dilim pizza - yesilkoy


  • cooperr  (17.03.22 18:49:11) 
Kurtuluş'ta Zucca var, ödüllü balkabaklı pizzaları var. Şahane.


  • south park in kapusonlu uyesi  (17.03.22 22:42:39) 
Cecconi’s
Nappo
Miss
Sou Baker
Pizzeria Pera

Benim şimdiye kadar en çok beğendiğim yerler bunlar.
  • ms brownstone  (18.03.22 00:45:02) 
En iyi pizzadan kasıt nedir ona göre değişir cevap. Napoliten pizza, yani "orijinal" pizzadan bahsediyorsak Il pellicano ve nappo'dan başka "orijinal" Napoliten pizza yapan yok zaten. Ama herkese hitap etmiyor bu, daha roma pizzası olanlar seviliyor bizde. Bunun en iyi temsilcisi bence miss pizzaydı ama Cihangir şubesini kapattılar, Şişhane'dekinde aynı lezzeti bulamadım.

Şahsi en iyilerim nappo ve pellicano. Nappo zaten avpn sertifikalı, tescilli Napoliten pizza yapıyorlar. Ancak kanyon şubelerinde odun ateşi fırınları yok o yüzden bir İzmir şubesi değil. Yakında cadde'de bir şube daha açıyorlar, sanırım oraya stefano ferrara fırın getirecekler, o zaman orası izmirle yarışabilir.

Pellicano'nun yeri bende ayrı, orası varken nappo yoktu. Ülkeyi Napoliten pizza ile buluşturan Salvatore ustanın elinin kiri lezzet katıyor. Malzeme kalitesi nappo kadar yüksek değil ama adam yukarıda dendiği gibi bizzat kendisi napoli havası katıyor; pizzanın anavatanında doğup büyüyüp buraya yerleşmiş biri haliyle İtalya'da fancy restoranlarda değil de bizdeki pide salonu gibi yerlerde yenen pizzanın hakkını veriyor. İmkanı olsa o da san marzano ithal eder ama nappo'nun özgür ustası kadar "business" bilgisi yok.

Bitane de çok bilinmeyen öneriyim, Sappa. yakında daha popüler olurlar, koskoca Nişantaşı bölgesinde doğru düzgün pizza yapan tek yer.

Edit: bu kadar anlattım diğer önerilere de salça olayım bari. Raffaele hariç yazılan tüm yerleri yedim. Nappo ve pellicano ile kıyas kabul edecek tek bir öneri var bence aralarında, o da artisan craft. Bir kere yediğim için çok bişi diyemiyorum ama hamur konusuna kafa yormuşlar belli.
  • Bruce  (18.03.22 02:11:07 ~ 02:15:08) 
Takip edebilwyim diye yazıyorum.

Bensw nappo diyorum.
artisan craft merak ediyorum. Ciddwn hamurla övünüyorlar, hamuru paylaşıp duruyorlar ama fırın görüntüsü hiç vermiyorlar. O sebeple niye, neyi saklıyorsunuz oğğğlum diye kendi kendime sesleniyorum. Neyle, nasıl pişiriyorsunuz. Bi gidem de deneyim..
  • halboyle  (18.03.22 03:29:51) 
@halboyle: firin goruntusu


  • lemmiwinks  (18.03.22 13:05:13) 
@lemmiwinks teşekkür ederim. Takipteyiz.


  • halboyle  (20.03.22 01:00:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.