[]

Arkadasima nasıl destek olmalıyım?

Çok sevdiğim bir arkadaşım intihar etti ancak sağlık personellerinin müdahalesi sayesinde hayata döndü (iyi ki varlar demek istiyorum ayrıca)

Haberi aldığım zaman şok anıyla bir şey hissetmedim ancak üç dört gündür aklımdan çıkmıyor. Bu duygu ile ne yapacağımı bilemiyorum. Çok sevdiğim birini kaybetmeye ilk defa bu kadar yaklaştım. Ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum. Arkadaşım da Şu ara kimseyle konuşmak istemiyor, psikiyatrik tedavisi devam ediyor. Konusunca da ya yanlış bir şey dersem ya uzersem diye düşünüyorum hep. Konusunca onu çok sevdiğimi yalnız olmadığını, onu çok iyi anladığımı falan söylüyorum.

Ne bileyim işte, kafam aklım karmakarışık oldu. Sizlerin bir önerisi olur mu?

 
İlk teşebbüsü sanırım, daha sonra da bu tarz girişimlerde bulunması olası. Çok üzüldüm. Yanında olup destek vermek, kendisinin toplumdan soyutlanmamasına katkıda bulunmak, birlikte bir hobi edinmek vs. bunlar çözüm olabilir. İntiharın psikolojik olmasının yanında sosyolojik nedenlerle ilgili olduğu kanaatinde olan bir insan olduğum için bol bol sosyalleşme, mutlu olabileceği yeni ortamlara girme, yaşamdan keyif alacağı uğraşlar edinmesi iyi gelebilir. Fakat hayattan bu denli kopan birini bunları yapmaya nasıl ikna edersiniz bilemiyorum.

Yaş, cinsiyet, yaşam öyküsü de önemli ona göre bir tavsiye vermek mantıklı olabilir gibi.
  • Corpsebridee  (17.03.22 17:22:28) 
'Onu cok iyi anladigini' soyleme bence. Ters tepebilir. Bana boyle bir sey deseler kizarim veya yav hehe der gecerim.
Onun icin yapabilecegin bir sey var mi vs diye sorup hep yaninda oldugunu hissettirmen iyi olabilir. Istersen psikologuyla gorus. O daha iyi yonlendirir.

  • nax  (17.03.22 22:12:14) 
Konunun uzmanı değilim ama, bu intihar girişiminin sebebi nedir acaba? Yani sorun maddi mi, manevi mi? Bence bu sorunun kaynağını öğrenmeden yapılacak her türlü yardım girişi sonuçsuz kalacağı gibi, olumsuz bir duruma da sebep olabilir.


  • skzr  (17.03.22 22:15:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.