[]

kiraya zam

ilk kez bir evde 1 yıldan fazla kalıyorum ve yılı doldurduğum için zam da yaptık. hiç ummadığım şekilde düşük bi zam teklif etti, ben de iyi peki dedim, halbuki kendimi zorlu bi müzakere sürecine hazırlamıştım. ama bunu telefonda konuşarak kararlaştırdık. şimdi bunu sözleşmeye dökmeye falan gerek var mı ya da ne bileyim böyle konuşup anlaşınca bitmiş mi oluyor? olmaz da hadi oldu diyelim yarın bi gün "ben sözleşmede yazan oranda zam yapmıştım, o az yatırmış" derse benim kanıtım ne olacak? annem duydu konuşmalarımızı, şahidim var ama :D nasıl oluyor bu işler biri aydınlatabilir mi?




 
Kiranızı bankadan yatırıyorsanız sorun yok. Zamlı kiraya itiraz etmek için belli bir süresi var ev sahibinin, o süre içinde itiraz etmezse zamlı kira bedelini kabul etmiş olacak.

Edit: Kendi kendimi düzeltiyorum, şöyle bir haber buldum:
www.gazetevatan.com

“Mesela 10 yıl önce 1000 TL ile bir evi kiraladınız. Her yıl mal sahibi ile konuşarak yeni bedeli belirlediniz. Mal sahibi söz gelimi yasal Zam oranı yüzde 15 olsa da yüzde 10’a tamam dedi ya da pandemi nedeniyle bir yıl hiç zam yapmadı ve 2022 yılına gelince kira bedeliniz 2 bin TL oldu. 10 yıl içerisindeki yasal oranların tamamı uygulansa kira bedelinizin 4 bin lira olacağını düşünelim. Bu durumda siz 2022 yılında 4 bin TL ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bunun haricinde de yine son 5 yılın kira fark bedellerini de mal sahibi sizden talep edebilir”
  • kobuzchu kiz  (17.03.22 17:23:07 ~ 17:27:48) 
Söz uçar yazı kalır, yeni sözleşme yapın.


  • hochgeschwindigkeitszug  (17.03.22 18:29:46) 
Hiçbi şey olmaz sakin ol. Sen konuştuğunuz düşük oranda zam yap banka üzerinden gönder geç. Yasal zam oranı minimum değil maksimum yapılabilecek zam oranını belirtiyor. Adama yeni sözleşme yapalım falan deme çok saçma olur işleri bozabilirsin. Düşük oranı bulmuşken kaçırma.


  • mg3929  (17.03.22 19:21:49) 
m3929'a katılıyorum. Bence de işleri bozma. Adam iyi niyetle düşük zam yapmış, kıllandırma. Yıllar sonra fazla zam talep etme imkanı var ama uygulamada o iş pek öyle olmuyor. Ayrılırken kavga dövüş olmazsa böyle bir talebi zaten olmaz.


  • bayc  (17.03.22 19:27:12) 
Hiç karıştırmayın bence de


  • kablelvuku  (17.03.22 19:39:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.