[]

işten çıkamıyorum - ihbar süresi hesaplama

selamlar,

3 yıl 10 aylık çalışanım.

ihbar sürem 8 hafta oluyor bu durumda.
iş arama izinlerini toplu düşünce 6 hafta yapıyor(bundan cok emin değilim sizce?)
20 gün de iznim var. izin paramı almayayım desem, ne zaman çıkabilirim işten?

benim hesabıma göre tam denk geliyor çat diye çıkabilirim.

doğru mu sizce hesap?

işveren 5 hafta diye diretiyor ihtiyacımız olan süre için. izinlerim duracak para olarak alacağım. ama 5 gün iznimi yakıp 4 haftada çıkmaya de okeyim böyle bir şey yapılabilir mi?

 
ihbar süresi ile senelik izinler iç içe geçemez. izinde olduğunu süre ihbar süresinden düşmez. ek olarak ihbar süresi bölünemez. yani 56 günün 30 günü çalışayım, 26 günü tazminat olarak ödeyim gibi seçenek yargıtay tarafından bu durumun önüne geçecek şekilde kararlarla netleştirilmiştir.

ek olarak işveren ile anlaşmanıza bağlı olarak ihbar süresi boyunca hiç çalışmadan işten ayrılabilirsiniz. artık bir şekilde orta yolu bulmanız gerekecek. oturur karşılıklı bir anlaşma imzalarsınız. karşılıklı açılacak davaların önüne geçmiş olursunuz.
  • draconas  (17.03.22 15:53:35 ~ 15:54:38) 
İşveren ok derse, 3 haftada da çıkarsın. Ama 5 hafta diye diretiyorsa pek şansın yok malesef.

8 hafta ihbarda iş arama izni 10 iş günü. DEdiğin gibi 6 haftaya iner; 5 gün de izin yakıp 5. hafta çıkabilirsin.
  • lcha  (17.03.22 16:19:13) 
vay anasını ya.

bi de İK ilk başta 7 hafta dedi ben pazarlıkla 5 haftaya düşürebildim. demek ki ok desem 7 hafta kitleyecekler.
  • floydian  (17.03.22 17:02:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.