[]

Arabayla Atina'ya gitmek?

Bunu yapan var mı? İstanbul'dan yola çıkılacak. 1100 km gibi bir rota çıkarıyor.

Haziran sonu gibi konsere gitmeyi düşünüyoruz. Geze geze gideriz bir iki gün kalır döneriz diyoruz.

Yollar nasıl, araba çok yakmıyor depoyu buradan doldurur, çıkmadan bir daha doldurur dönüşte de artık orada ihtiyaca göre alırım diyorum. Uçak bileti 2000 lira çıkıyor kişi başı gidiş dönüş. 4000 liralık yakıt harcamam olacağını sanmıyorum uzun yolda 4.5 litre falan yakıyor araba. Depo da 50 litre civarı işte.

Ne dersiniz?

 
Bir depo ile gidersiniz, oradan da bir depo alır dönersiniz. Orada fiyatı ne kadar acaba? Ortalama 2,2 euro gibiydi en son avrupa fiyatları. 100-110 euroya doldurur gelirsiniz herhalde.

Araçla çıkmak için gerekli sigorta masrafını da hesap etmeli.
  • John Bloor  (17.03.22 15:50:35) 
Muse konseri sanirim :)

Ben Atina'da yasiyorum. burada yasayanlar burdan Atina'ya surekli gidip gelir, hatta beraber gidip masraflari paylasir.

benzinle beraber tolls faktorunu de unutmayin. cok fazla gise var. yanilmiyorsam 15 tane filan gececeksiniz ve totalde 40-50 euroyu bulabilir odediginiz (tek yon)

su gruba girin isterseniz www.facebook.com
belki baska gelmek isteyen bulur masrafi paylasirsiniz. olmadi daha once konuyla alakali sorulan onlarca sorudan faydalanirsiniz.

edit: soyle bir site var www.viamichelin.com
  • supergirl  (17.03.22 15:56:49 ~ 15:59:39) 
@supergirl Evet Muse konseri :)

Michelin'in sitesi çok iyiymiş dediğiniz gibi 40 küsür euro yol ücreti çıkarıyor.

Facebook hesabım yok ama eşimin vardı sanırım gruba da dahil oluruz.

Peki kalacak yer için nereyi önerirsiniz? Bir veya iki gün kalırız herhalde çok lüks olmasına gerek yok çok salaş da istemeyiz temizlik vs. açısından.
  • chicha_v2  (17.03.22 16:50:05) 
Atina'ya değil ama Yunanistan'ın öteki ucundaki Lefkada adasına gittim. Otoban dedikleri ve 30-40 km'de bir 1 ya da 2 avro aldıkları yollar bizim normal ücretsiz şehirlerarası yollarla aynı seviyede. bazen daha da dandik. Sınırdan girişte Kavala'da 2 gün, Selanik'te 2 gün kalıp Atina'ya geçebilirsiniz. Selanik Atina arası oldukça uzak bir mesafe yalnız, arada bir yerde gece kalmanız iyi olur.

Arabayla Avrupa turu uyuşturucu gibi, bir kere yaptıysanız bir daha gözünüz, cebiniz ve mantığınız Türkiye'de tatil yapmayı reddediyor. Ben 7-8 kere yaptım bu eylemi ama şimdi dolar yüzünden resmen uyuşturucu krizine girmiş gibi acı çekiyorum gidemeyeceğim için. Avro 2 tl iken Avrupa'da arabayla fink atıyordum.
  • duster  (17.03.22 16:53:00) 
kalacak yer bulmaniz cok zor olmaz, airbnb'den bakabilirsiniz. konser yerine yakin bir yer bakabilirsiniz veya merkezi olsun derseniz daha cok seceneginiz olacaktir (bu durumda viktoria civarindan uzak durmanizi tavsiye ederim)


  • supergirl  (20.03.22 19:07:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.