[]

kalemli telefonlar

örnek telefon: www.hepsiburada.com

almayı düşündüğümden değil, meraktan soruyorum. kalem kullanışlı bi şey mi? bu tarz telefonları çıkarmayı sürdürdüklerine göre bi cazibesi, bi kitlesi var bunların. ama hiç kullanana da denk gelmedim. pıtı pıtı yazmak dururken niye kalemle uğraşayım diye düşünüyorum ben ama sonuçta her teknoloji bana göre üretilmiyor. kim niye alıyor bunları anlamak istiyorum. kalem tutma arzusu duyanlar mı? yoksa benim göremediğim can alıcı işlevsel bi tarafı mı var?


 
sipariş programı kullananların çok işine yarıyor. ufak ufak kutucukları parmakla tek tek tıklama yerine bu kalemle fıtı fıtı işaretliyorlar.


  • burty  (17.03.22 12:48:51) 
Tasarim falan islerinde de ekran goruntusu alip kalemle uzerinde cizimler yapmak, notlar almak cok rahat oluyor.

Toplantilarda not almak icin de kullaniliyor. cok efektif olmasa da acil durumlarda is goruyor.

Ben uzun yillardir note serisi kullandigim icin aliskanliktan biraz da ayni seriden devam ediyorum. Ama kalem "olmazsa olmaz" degil benim icin.
  • brkylmz  (17.03.22 12:55:14) 
çalıştığım sektörde (gayrimenkul değerleme) kullanan çok var.
Evi gezerken proje fotoğrafını telefondan açıp projeye aykırı bir uygulama varsa direkt proje üzerine işliyor.

eğer işe yaramayacaksa kalemli telefon bence de gereksiz.
  • teritori  (17.03.22 13:02:11) 
Note 3 çıktığından beri Note serisi kullanıcısıyım nerdeyse 10 yıl olmuş,elektrik elektronik alanında işler yapıyorum, hangi işler için kullanıyorsun dersen;

*saha ekiplerine teknik çizimler, fotoğraflar üzerinden bir işin, cihaz bağlantılarının nasıl yapılacağını tarif ederken

*keşif çıkarırken, hesaplama yaparken

*bir ekran görüntüsü, fotoğraf üzerine notlar alıp düzenlemeler yaparken

*aklıma gelen işleri, düşünceleri çizerek görsel olarak kaydetmek istediğimde kullanıyorum.

Parmak ile dokunmatik ekran üzerinde çizerek yapamayacağın şeyleri çok daha hassas ve rahat yapmanı sağlıyor özetle.
  • sealth  (17.03.22 13:06:05 ~ 15:48:02) 
10 senedir kalemli telefon kullanıyorum.

Öğrencilik hayatım boyunca derste not aldım, yetmedi tabletini aldım defter taşımaktan kurtuldum. Onlarca ders defterim fotoğraflı notlarla birlikte tek bir yerde internet üzerinden depolanıyordu. Telefonumdaki notları tablette, tablettekileri telefondan görüp düzenleyebiliyordum. En güzeli de ilk yıllardan beri herhangi bir kırpılmış görüntüyü, not ekranına atıp oradan oklar çıkararak not almak inanılmaz kullanışlıydı. Çektiğin fotoğrafların üzerine yazı yazmak muzazzam bir olaydı. Bilmiyorum ben mi abartıyorum ama mesela ev geziyorsunuz, çok fazla gezince not alması zorlaşılıyor ama ben önemli bilgileri o görselin üzerine yazıyordum.

Veya eve bir şeyler alıcam diyelim. Eşyayı koyacağım yerin fotoğrafını çekip, fotoğraf üstüne çizgilerle duvar uzunluklarını, eşya yüksekliklerini falan çiziyordum. Mimarlık planı gibi olmuyordu da işte virtual reality'msi bir şey oluyordu gerçek görüntü üstüne.

İlk yıllarda çok gelişmiş değildi fakat o zamanda bile fotoğraf düzenlerken (sokak fotoğraflıçığı ile uğraşıyordum) veya insan yüzüne rötuş yaparken kalemin ince uç olayı çok işime yarıyordu. Çünkü parmak yüzey alanı nerde, kalem ucu nerede..

Bazı metinler vardır mobil uygulamalarda veya sitelerde, parmakla seçince kopyalayamazsınız. Kalem için kullandıkları ayrı bir yazılım, onları seçebilmeye zorluyordu. İnanılmaz güzel bir şey. Bazen annemin babamın telefonunu kullanırken sinir krizi geçiriyorum bir şeyi kopyalayamınca. Hadi diyelim yazı öyle bile kopyalanamıyor. Hatta bir resim üzerinde bir yazı var. Kalem ile alanı seçip, yazıya çevir diyebiliyorsunuz. Böylelikle bazen iban ı görsel olarak atanlara daha az sövüyorum.

Bir toplantıdasınız diyelim, önemli anları not alacaksınız. Telefonu çıkartıp whatsapp a yazar gibi yazı yazmak mı daha estetik olur yoksa telefonu masaya koyup ekrana kalem ile notlar almak mı? Ben şahsen aynı anda konuşurken veya dinlerken, klavyeye yazmaktansa yazı yazmayı daha kolay buluyorum. Diğeri beynimi daha çok yoruyor.

Kalem tutma arzusu demişsiniz, normalde pek kalem tutmayı seven bir insan değilimdir. Ama ekran zaten küçük, ince işler yaparken daha fazla hareket alanı sunuyor. Mesela küçük fotoğrafları gezerken kalemi ekrana yaklaştırıp (dokunmanıza gerek olmadan nereye tuttuğunuzu algılayabiliyor note serisinin kalemleri 2012-den beri) görseli büyütme, mesela bir bildirim veya haber başlığı var ama sığmadığı için ... şeklinde bitmiş yazı. Onun üzerine gelip tamamını okuyabiliyoruz. Açmaya veya tıklamaya gerek olmuyor bazen.

Ekran görüntüsü aldıktan sonra kalemle notlar almak yine çok kullanışlı.
Ekran video kaydı alırken kalem ile bir şeyler çizip anlatmak yine çok başarılı. Hem ses hem görüntü hem çizimler.. mükemmel bir üçlü oluşturuyor.

Yeni cihazlarda, kalemi, tıpkı bazı televizyonlardaki sihirli kumanda gibi havada oynatarak mouse gibi kullanabiliyorsunuz. İsterseniz telefonu TV ye kablosuz olarak bağlayarak, tv de telefon ekranı değil de bilgisayar ekranı çalıştırarak (samsung dex) kablosuz mouse gibi kullanabiliyor, galerideki fotoğrafları kalemlere sihirli bir şekilde kaydırma, internet sayfasını veya instagramı dokunmadan yine kalemle kaydırabilme, fotoğraf çekebilme, kameralar arası geçiş yapabilme, ses kaydı başlatabilme vs. vs. gibi özelliklerden yararlanabiliyorsunuz. Slayt gösteriyorsanız onun tetikleyicisi görevi de görüyor haliyle. Telefonu bir tripoda sabitleyip karşısına geçince de uzaktan komut verebiliyorsunuz haliyle.

Sizin görmemeniz algıda seçiciliktir diyeceğim belki ama inanın ben de çok görmüyorum. Az da olsa kullanan güzel kullanıyor fakat kalemi olsa dahi kullanmayanı çok gördüm.

Hala tabletimde de telefonumda da kalem kullanırım. Sırf bunun için marka model değiştiremiyorum. Artık gördüğüm bir fotoğrafı detaylı kırpamazsam, düzenleyemezsem, yabancı gördüğüm bir kelimenin üstüne gelince anında çeviri yapamazsam ölecekmişim gibi hissediyorum. Şaka şaka o kadar da değil ama işte adamı böyle bağımlı yaparlar 10 yılda.

Ek olarak; mesela havuzda, buharda, denizde, kaplıcada falansınız.. -oralarda da telefon kullanma be kardeşim- ama kopamıyorsunuz diyelim. Nemden veya ıslaklıktan ötürü ekran düzgün çalışmaz. Fakat kalem ile suyun altında bile telefonu kullanabiliyorsunuz.

Bir de dijital görsel sanatlar ile uğraşanlar için çizim olayları inanılmaz gelişti. Adam tuvali ağlatıyor ekranda öyle söyleyeyim. Renkleri karıştırıyor, fırça püskürtüyor, kara kalem yapıyor. Kaleme dik basıyor, yandan vurguluyor, eliyle dağıtıyor falan ağlarsınız. Artık mimarlar falan da autocad falan kullanabiliyor diye biliyorum telefonda. Tam performanslı olmasa da idare ediyor sanırım.
  • ananiyimioguz  (17.03.22 13:23:58 ~ 13:32:17) 
Parmaginda ergonomik sorunlari olanlar icin de kalemli telefonlar epey kullanisli


  • nax  (17.03.22 13:34:04) 
Bana çok pratik geldiği icin kullanıyorum. Telefon alırken en büyük kriterim.


  • nhtzmc  (17.03.22 20:12:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.