[]

Twitter'daki Yazılımcı Tartışmaları, linkedin'deki yorumlar vs...

Bunlar türkiye'ye has durumlar mı yoksa linkedin ve twitter'ın doğasında mı var?

linkedin iş ağı platformu olmak amacıyla varken bazen facebook çoğu zaman da saçma tartışmaların saygısızca yürütüldüğü bi platform olarak kullanılıyor.

twitter zaten bildiğimiz gibi, bilhassa yazılımcılar kendi aralarında çok farklı kafalar yaşıyorlar, birbirlerini övüyorlar ve sonra kendi aralarında tartışıyorlar.

başta komik geliyordu ama şimdi rahatsız edici buluyorum.

(mesleğim gereği bir kaç yazılım konusu takip edince ister istemez bu kişilerin tartışmalarına da tanık oluyorum. keza linkedin de öyle)

 
ben yabancı ekosistemi de epey takip ediyorum da, birebir aynı saçma dramalar onlarda da mevcut. it'dekiler genelde sosyal sorunlu / sosyal zekası düşük ancak sayısal zeka bakımından zeki adamlar oldukları için bu tarz durumlar çok normal diye düşünüyorum.


  • roket adam  (17.03.22 10:46:51) 
Sadece Türklere has değil tabi ama platformdan ya da meslekten bağımsız olarak bizde çok ciddi bi tartışma kültürü sıkıntısı var. Acaba yazılımcı diye fazladan bir beklentiniz mi var? Yoksa bi tık fazla para kazanıyor olmaları dışında sokaktaki herhangi bir adamdan farklı değil yazılımcı dediğin kişiler.

Ben de mesela ancak son 1-2 senedir bi konuyu tartışırken sinirlenmeyi bırakıp konunun kendisine odaklanmayı alışkanlık haline getirebildim. Ama bunu da bi süredir TR dışında çalışmama ve yine TR dışından insanlarla iletişimde olmama bağlıyorum. Yani bu bi kültür, neye maruz kalırsan ona göre şekilleniyorsun. O yüzden o atarlı giderli insanlara da çok bahane bulamıyorum, ortam bu, böyle ilerliyor.

Ama şaka maka 4chan'de Türk linkedin'inden daha seviyeli bi tartışma ortamı var.

Ek: feminist / sjw tayfa her yerde böyle maalesef. Birinin profilinde trans / gökkuşağı bayrağı falan varsa direkt engelleyip geçiyorum.
  • plutongezegendegilmi  (17.03.22 10:48:50 ~ 10:50:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.