[]

işyerinde mobbing dertleri

Arkadaşlar selam, çalışmaya yeni başlamış genç biri değilim, kaç yıllık tecrübeli bir eğitimciyim. kadınım. Başımdaki yöneticimle (kendisi erkek) çalışmaya da yeni başlamış değilim ancak yeni başlayan bir takım sıkıntılar yaşıyorum ve farklı fikirlere ihtiyaç duyuyorum. yönetici dediğim bölüm başkanım aslında. kendisiyle birebirde herhangi bir sorun yaşamıyoruz, yani ikili konuşmalarımız çok sakince geçmese de yine de belli bir seviyeyi koruyoruz. ama diğer hocalar da ortamdaysa her şey değişiyor.

İlk olay bu yaz gerçekleşti, tüm hocaların katıldığı bir toplantıda, yanlış dosyayı mail attığım için büyük bir fırça yedim, ama bağır çağır, "hocam söylediğiniz iki saniyede halledilecek bir sorun, neden bağırıyorsunuz" dememle zor duran bir fırça. sonrasında diğer hocaların arayıp "iyi misin?" diye sormalarına yol açacak düzeyde. yine toplantılarda herkesin ortasında "sen kaç lira maaş alıyorsun?" deyip cevabıma gülmesi, bir gün önce telefonda hallettiğimiz bir sorun için ertesi gün başka bir hocanın yanında "sen bana akıl mı veriyorsun? istemiyorsan istifa edeyim, madem ben senin gözünde beceriksizim" diye başlayan ve bas bas bağırmalarla giden bir başka olay. bugün de yönetici konumundaki bir hoca konuşurken lafını kesip "bu arkadaşımız da bazen öyle hatalar yapıyor ki işten çıkarılması gerekirken ben engelliyorum" dedi. adam da ben de dumur olduk, hem asılsız bir iddia hem de söylenmesi gereken en alakasız yerde ortaya atılıyor.

o bugün böyle saçmalarken benim aklımdan "artık başka bir yer bulmam" düşüncesi geçti ilk kez. normalde işimle sorunum yok, ama bu tavırlar çok can sıkıcı. birebirde "sizin benimle ne sorununuz var" minvalinde bir konuşma yapsam da sonuçlanabilecek bir insan değil. yürüyüşüm çok havalıymış, herkese bunu söylüyor bugünlerde. baya canım sıkkın, böyle anlam bütünlüğü sağlamadan yazıyorum o yüzden. okşanmak istenen bir erkek egosuyla mı karşı karşıyayım, bilmiyorum.

 
Güç zehirlenmesi yaşayan ve okşanmak isteyen bir ego daha. Sizin saygılı ama mesafeli davranmanız yetmiyor, muhtemelen diğerlerinin yaptığı tarzda bir biat bekliyor sizden. Aykırı sesleri sevmez bu tipler, fikrinizi söylemek gibi bir hata yapmışsınız. Konuştuklarınızı bire bin katıp taşıyanlar da olabilir. İş hayatı işte! Büyük bir kaybınız olmayacaksa yer değişikliği deneyebilirsiniz.


  • zihua  (16.03.22 22:55:45) 
Ben olsam is değişikliği yapıp meydanı bırakmazdım, yanına kalmasın. Bir süre tahammül edebilirseniz atara atar sonuç verebilir. Tepkiyi görünce eskisi kadar kolay yapamaz bence öyle şeyler. Birebir de değil; nasıl toplum içinde yapıyorsa, toplum içinde karşılık görmeli bence.Lafını tartmadan eden, aldığı cevaptan gocunmamalı.


  • crimson man  (16.03.22 23:07:55) 
mobbing degil yaptigi sey ama terbiyesizlik. ben de altinda senden goremedigi "sayginin" (ki burada saygidan anladigi sey yalakalik bu adamin) hincini cikardigini dusundum. ya da kim bilir belki senden hoslaniyordu ve sen fark etmedin ve simdi de boyle tavir almis bile olabilir. hic iyi doneminiz olmus muydu bi dusun.

ozel okulsa da devlet okuluysa da sikayet ederdim. sonucta herkesin onunde soylenmis laflar var. ve yeni bir olay ciktiginda ben de ustune gider olayi buyuturdum. boylece olay kendiliginden mudure mi artik nereye tasinacaksa tasinmis olur.
  • Kittie  (17.03.22 06:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.