[]

glucophage ve alkol

selam, nasılsınız? ben de iyiyim saolun. şimdi ben glucophage kullanıyorum, fakat diyor ki, alkol önerilmeyen kombinasyonlardaymış. açıklama şu, özellikle aşağıdaki durumlarda akut alkol intoksikasyonunda laktik asidoz riski artar:
-uzun süreli açlık veya malnütritisyon.
-karaciğer fonskiyon bozukluğu.

bu ne demek yani? alkol alırsam ölür müyüm? teşekkürler.

 
ozet gec lan pic mode on: abartmazsan bi sey olmaz. mesela iki kadeh sarabi veya iki birayi veya bi duble rakiyi filan gecme. (yani bunlardan sadece birini icecen).

ama risk aldigini bilerek ic. aldigin risk nedir? o dozda ictigin icki, cesaretini arttirabilir, "bi sey olmaz haci, atin olumu arpadan olsun, yuvarla, cak, camiye mi geldik, hadin gari!" mode on hale gelebilir.

akut alkol entoksikasyonu, kufelik olmak demek.

ayrica karaciger fonksiyonlarina daha once bakilmis ve bozuk cikmissa, beslenme bozuklugun varsa, risk var.


bi de burda ne diyo: senin durumunu, en iyi senin doktorun bilir diyo.



It is usually not necessary to completely avoid alcohol while taking metformin. However, drinking large amounts of alcohol while taking metformin is not recommended. Be sure to ask your healthcare provider if it would be okay to drink alcohol while taking this drug. Your healthcare provider understands your particular situation and is in the best position to factor in all of the variables (including other medical conditions or other medications you may be taking) before giving recommendations about metformin and alcohol.
  • compadrito  (11.06.10 21:37:45 ~ 21:38:43) 
Alkol almasan ya da, çok özel durumlarda bir-iki kadehle yetinsen bence daha iyi olur. Diyet listene ve egzersizlerine dikkat ediyorsun umarım.

Sağlıklı olman dileği ile.
  • july14  (11.06.10 21:48:46) 
teşekkürler. zaten bi biranın yarısına geldim midem filan bi garip oldu, bıraktım, içmesem iyi olur diye, isabet olmuş anladığım kadarıyla. =)

july 14 glucophage'ı ben kilo vermek için kullanmıyorum ama bak ekşide de o kadar söylemişler =( ha gerçi diyet yapıyorum ve doktor biraz da onun yüzünden verdi ama asıl olarak insülin direncimi düzenlemek için kullanıyorum. (galiba. ya da doktor öyle düşünmemi istedi.)
  • i was me but now he s gone  (11.06.10 22:21:32) 
Ben de perhiz anlamında kullanmıştım zaten. Zayıflama ile ilgili değil.


  • july14  (12.06.10 00:33:23) 
selam,

ben de glifor kullanıyorum sanırım etken maddeleri aynı: metformin hcl. 500mg alıyorum günde ve acayip yorgun hissettiriyor kendimi. gelelim alkole: ölmüyorsun fakat ölmekten beter oluyorsun. gerizekalı gibi 10 tane bira içtim 7 saat içinde. 3 gün parmağımı hareket ettirecek enerji bulamadım kendimde. kabus gibiydi. :|
  • le7hal  (12.06.10 16:57:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.