[]

Yeni Telefon Almak ya da Almamak ? Bana fikir verir misiniz ?

Selamlar,

2 yıldır samsung a71 kullanıyorum garantisi bitti ama telefonumdan çok memnunum değiştirmek gibi bir niyetim yoktu
Bugün iş arkadaşım ıphone13 almış, kendisinde 64 gb 11 var, 3 taksitle 9 bin tl ye vereyim sana diyor onunda garantisi bitmiş, telefon temiz.

Bilemedim ne yapayım sizce ? Arkadaşımda diyor ki zaten bi 2 sene sonra samsungu 3 kuruşa satıcan, en azından apple ı daha az değer kaybederek starsın, hem de taksitle al diyor sizce ne yapayım.

Tam da 10 bin tl param var kenarda.

 
üzerine biraz daha koy 12 veya 13 al ne yapıcan eski telefonu.


  • rahmi pinkfloydoglu  (16.03.22 13:27:48) 
Samsung’un birkaç sene sonra para etmeyeceği argümanına katılmakla beraber şu saatten sonra iPhone 12’den altı alınmaz bence. 11 kötü değil fakat 12’nin kasa ve ekran (çerçeve) tasarımı çok daha iyi. Ben olsam birkaç bin lira daha biriktirir sıfır 12 mini alırdım. Bir diğer seçenek de paranız cebinizde kalsın, Samsung çatlayana kadar kullanın, pil değiştirir yıllarca kullanırsınız.


  • orient blue  (16.03.22 13:28:05) 
ben olsam almaz, o parayı da değerlendirirdim. 9 bin liraya ikinci el telefon almak bana uymaz. iphone'a da ikinci el telefonla geçme bence.
ilerde sıfır al +1

  • Improbable  (16.03.22 13:47:44) 
Yerinizde olsam memnun olduğum telefonu kullanmaya devam ederdim, kenardaki paramı da tl yerine farklı bir enstrumanda değerlendirirdim.


İki sene sonra samsung u 3 kuruşa satacaksınız da iphone 11 i 9-10 bine mi elden çıkaracaksınız sanki:)
  • kumandanim  (16.03.22 14:04:13 ~ 14:05:03) 
arkadaşından ayrıl coco.

şaka bir yana neden ki eski telefona o kadar para vereceksiniz? bence kötü bir yatırım. telefon almanız gerektiği zaman bütçeniz dahilinde yeni bir telefon alırsınız.
  • evde liyakat kalmamis  (16.03.22 14:08:19) 
Tanıdık tanıdığı kazıklar ana düşünceli bi laf vardı. Tam uymuş sizi duruma.

Madem telefon değiştirme niyetiniz ortaya çıkacak o zaman 9000 e ikinci el almak yerine elinizdeki telefonu şimdi elden çıkartıp onun parasını da ekleyip 0 telefon alabilirsiniz.

Bir de şuan ihtiyacınız yoksa almayın bence. Telefonunuz çalışıyorsa 2 sene daha gider o telefon. Paranızı çar çur etmeyin, tl de bırakmayın. Ne zaman ihtiyacınız olursa o zaman alırsınız.
  • zimbirik  (16.03.22 14:37:32) 
Telefona ihtiyacınız olsa mantıklı bir teklif. Ama elinizde fena olmayan bir telefon var ve en az 2 sene daha gider. Kuşa dönse bile, parayı elinizde tutup dolar/altın canınız neyi çekiyorsa ona yatırın, telefonunuz eskidiği zaman o gün paranız hangi iPhone'a yetiyorsa onu alırsınız. Belki de ikinci el bir iPhone 14 alırsınız? :)


  • kaptankedi  (16.03.22 16:33:55) 
Arkadaşınız telefonu size itelemeye çalışıyor sanırsam. Benim sinirim bozuldu okurken, siz bir de fikir soruyorsunuz.


  • allah yazdiysa bozsun  (16.03.22 17:41:57) 
Hayir iphone alma. is telefonum iphone, androidden sonra iskence gibi. 2 yillik telefonun daha yeni sayilir, laf olsun diye gereksiz para harcama.

"Tam da 10 bin tl param var kenarda."
yani kenarda cok az para var. durmaya devam etsin.
  • hot potato  (16.03.22 17:47:10 ~ 17:49:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.