[]

rejimde neleri yanlis yapiyor olabilirim

1 haftadir diyetteyim.
hic kilo fark etmedi.
insan bir haftada bir kilo verir yani.

sabah kahvalti yapmiyorum.
saat 10da bir kutu 200ml yarim yagli su.
oglen omlet ya da izgara et + light yogurt
aksam 7de 1 kase corba + 2 adet kepekli etimek + activia meyveli
bir de 4 gibi bir avuc leblebi ve kuru uzum
gunde 8k adim
ben daha ne yapayim.
motivasyonum sifira dustu.

 
Bir haftada bir şey değişmez. 1 kilo vermek için ortalama 7000 kalorilik toplam açık vermen lazım, 1 haftada 7000 kalorilik açık verebilir misin? Hayır. O nedenle devam.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (15.03.22 22:45:39 ~ 22:46:36) 
Evet aceleye gerek yok, kendini gösterecektir :) Bir de uykuya dikkat et.


  • lüzumsuz adam  (15.03.22 22:50:33) 
Ben de diyetisyenle ilk diyete başladığımda ilk hafta hiç değişim olmamıştı. Hatta ilk 3 hafta 300gr falan değişim olmuştu. Sonrasında hızlandı.


  • anatomik  (15.03.22 22:53:06) 
bol su tüketiyor musun? ödem atman gerekiyor ki kilo vermeye başlayabilesin. bir de ilk hafta hiç oynama olmayabilir normaldir çok sıkıntı yapma.


  • neira  (15.03.22 23:02:08) 
diyet çok kişisel bişey ve insanlar kendi bünyelerinin ayarını buldurana kadar genelde ya biraz fazla yiyor ya da fazla sıkıp helak oluyor.

bunu sizin keşfetmeniz lazım bunun için de zaman lazım.

ben mesela şuan dombiliyim de.

diyete başladım neredeyse hiç bişey yemedim 2 3 hafta bi baktım ne kilo gidiyo ne bişey gidiyo açlıktan helak oluyom. sonra kendi sistemimi geliştirdim, if ile beraber uyguladım, haraketi arttırdım. 2 ayda 22 kilo verdim. covidle geri aldım ama 2 sene gibi bir sürede.

kendi sistemim dediğim öyle süper gizli teknolojik bişey değil. gereksiz şeyler yiyip, suyu az içip, yağı fazla azaltıyormuşum, yağı kesince de vücut direkt korumaya geçiyomuş vb.
  • killerbee  (15.03.22 23:08:21 ~ 23:11:13) 
Buradan kalori açığı yaratıp yaratmadiginizi anlamıyoruz.
Kalori açığı dışında kilo verilmiyor. Bilimsel olarak başka açıklama yok.
Myfitnesspal indirip her yediğinizi gramaj ile yazıp bakın.
  • logisticsmanager  (15.03.22 23:29:09) 
logistics: kalori acigi ne demek.
cok az yiyorum. bunlar zaten gun ici almam gerekenin direkt altinda seyler.
ayrica etin gramini nereden bilicem. corbayi nasil olcucek o uygulama.
daha ne yemeyeyim ki kalori yaktigimdan dusuk ciksin. ogle yemegini de mi kaldirayim. anlamadim valla kalori acigi olayini su senaryoda.
  • Kittie  (15.03.22 23:34:40) 
Hic yemezseniz vucut aclik alarmina girer ve kendini korumaya alir. Dengeli ve cesitli yemeniz lazim. Pek saglikli yemiyorsunuz su an, degismemesi normal. Diyetisyenle calissaniz daha iyi olur


  • mor oje  (15.03.22 23:50:47) 
playing star again iften cok farkli bir sey yapmiyorum ki su an aslinda.
saat 10daki sutu ve 4 gibi yedigim leblebiyi cikarirsak if olmuyor mu benim sistem zaten.

  • Kittie  (15.03.22 23:57:33) 
Sağlıklı ve düzenli yiyin, bu yukarıdakiler şeker dengenizi de bozar, sporu artırmanız lazım


  • kaset  (16.03.22 01:45:07) 
Bu tarz beslenmeyle yakında vücut plato devresine girer ve sen de muhtemelen platodan nasıl çıkacağım diye başlık açarsın.

Tavsiyem,
Ya kalori say,
Ya 8-16 if uygula
En iyisi ikisini birlikte yap.
  • Mirket  (16.03.22 01:51:51) 
@kittie bazen yaktiginiz kaloriyi fazla hesaplayabilirsiniz ya da aldığınız kaloriyi az hesaplayabilirsiniz.

Tabiki çorbanın her şeyine göre bakın demiyorum ama myfitnesspal databasei çok geniş. Bir adet elektronik terazi ile kaç ml yediniz/ictiniz hesaplayip orada çıkan üründen secebilirsiniz. Kullandikca insan alışıyor nasıl yapacagina.

Bilimsel olarak kalori açığı yaratmak dışında kanıtlanmış hiçbir yöntem yok. If de yapsaniz paleo da yapsaniz 2 bin yakarken 3 bin alirsaniz kütle alacaksiniz, kaçarı yok.

Ha bu arada günlük almaniz gereken kalori ne bilmiyorum ama yedikleriniz oldukça az. Çok sert diyet yapmak da kötü.
  • logisticsmanager  (16.03.22 02:20:09) 
süt, leblebi, ekmek, üzüm, activia tıraş bunların bir faydası yok sana. hele sütün hiç yok. onu buzağılar içiyor.

yumurtayı ve eti arttır. yiyebildiğin kadar. kusana kadar...
  • alperz  (16.03.22 03:01:16) 
Ilk 3-4 hafta tartilma, kilo vermedigini gorunce moralin bozuluyor. Bu sisteme 1 ay devam etsen kesin kilo verirsin.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (16.03.22 07:54:22) 
Sütü at.
İf için vücuduna insülin salgılatmaman lazım yemenin serbest olduğu dönem dışında. Yani vücuda 1 üzüm, 1 kaşık yoğurt bile girmemeli yemek penceresi kapanınca. Sütü atarsan okey yani. Zaten sütün yarardan çok zararı var.

Çok fazla kalori kısarsan da kilo veremezsin. Biraz kilolu biri olduğunu varsayıyorum. Senin aslında ilk yapman gereken sağlıksız yağları, basit karbonhidratları, şekerleri, pakete girmiş ve sana bi yararı olmayan ürünleri, üzerinde “diyet” ifadesi geçen ürünleri hayatından çıkarman lazım. Aktivya gibi, etimek gibi.

Aktivyayı at, akşam yemeğininde yarım porsiyon çorba, bol salata, yanına da protein içeren bi ana yemek koymalısın, makarnadan, pilavdan, patatesten kaçın. Yiyeceksen küçük porsiyonlarda tadımlık ye. Sebze yemeğine et yada kıyma ekle, baklagil tüket, yağsız etleri tüket.
Bitkisel yağları diyetine dahil et, mesela zeytin yağda yapılmış bir omlet, zeytin yağ, limon eklenmiş salata, omletin yanına avakado vs. Sağlıklı yağ almadan yağ yakamazdın.
Kalori saymak biraz önemli ama seni yanıltır. Çünkü günlük kalori ihtiyacının biraz altına insen bild karbonhidrat ağırlıklı besleniyorsan, glisemik indeksi yüksek olduğu için bi anda kan şekerini yükseltecek, vücut haldır haldır sindirecek bunları ve aslında günlük kalorinin üzerine çıkmasan bile bi kısmı o an fazla enerji olduğundan yağ olarak depoya gidecek.

Glisemik indeksi düşük, 8 saat yeme aralığı olan if diyetle biraz sabırlı olursan kalıcı şekilde verirsin.
Yapabiliyorsan ağırlık çalışması koy sporuna. Yürüyerek kilo verirsen kaslardan kaybedersin.

Leblebi yerine biraz ceviz ya da biraz badem koy. Kuru üzümü sal. Şeker deposu. Çok tatlı istiyosan normal meyve koy. Ama ancak ve ancak ufak bir tane yiyebilirsin ve biraz ceviz ile karıştırarak yiyebilirsin( glisemik indeksi düşürmek için)
  • zimbirik  (16.03.22 09:34:58) 
Bir hafta çok kısa bir süre.


  • hayirsiz  (16.03.22 11:12:33 ~ 11:12:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.