[]

Oyuncular izin mi alıyor?

Merak ettiğim bir şey var. Dizi/film oyuncuları henüz çekimler devam ederken kendilerini değiştiremiyorlar mi? Saç boyatmak, dövme yapmak gibi. Bunlar için izin mi alıyorlar yönetmenden?




 
Elbette oynadığı karakterin gelişiminin çok dışında olacak bir görünüm değişimi yapamaz. Hamile kalmak bile gizlenemeyecek seviyeye gelirse sıkıntı olur o yüzden senaryoda değişikliğe gidilebilir vs.


  • Ufuk  (15.03.22 21:50:23) 
Elbette.
Hatta projenin devam etmesine gerek bile yok bazen. Cast olarak şişman sevimli kategorisindeyse zayıflasa (sağlığına kavuşmak istese bile) zor rol buluyor bu dönüştüğü kategori iş yapmazsa.
Az ünlüler hatta no nameler için bile böyle bu.
Ama radikal dönüşümleri kastediyorum ben. Onun dışında görünür bi değişiklik olacaksa sadece proje süresince yönetmen ve yapımcının onayı gerekir ama kimse bu riske girmiyor zaten.
  • rewlack  (15.03.22 22:39:54) 
film çekimleri çok uzun sürmüyor zaten. 1 ay sürmez. ama özel bir durum için sözleşmeye bile eklenebilir. özellikle dizilerde oldukça önemli.


  • black mamba  (15.03.22 22:52:11) 
tamamen sözleşmeye bağlı. yanlış hatırlamıyorsam engin altan düzyatan, trt 1'de bir osmanlı dizisinde oynarken yazın sakallarını kesmek istemişti (başka bir proje içindi galiba). kanal, sakallarını kesmemesi için ekstra para ödemişti buna.


  • shadowfollower  (16.03.22 11:57:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.