[]

Kan değerlerime nasıl baktırabilirim

Merhaba arkadaşlar,

Genel olarak halsizlik, uykusuzluk ve sürekli üşüme hallerim var. 2-3 yıl önce sağlık ocağında değerlerime baktırmıştım ve D vitamini (10 seviyesinde -epey düşük) ile B12 vitamin değerlerim düşüktü. Doktorun yazdığı vitaminler sonrasında B12 değerlerim referans değerler arasına girdiğinden kesmiştik anca D vitamini çok çok az yükselmişti. Tekrar yazmıştı, ardından pandemi vs derken bir daha kan testine gitmedim. Kendim bir süre alıp kullandım ancak 1 yıldır kullanmıyorum yine hiç fazla yükleme olmasın diye. Ama daha önce geçen o halsizlik, uykusuzluk ve üşüme halleri yine var birkaç aydır. Tekrar değerlerime baktırmak istiyorum ama sağlık ocakları artık D vitamini ölçmüyormuş sanırım. Bir de ben sadece D vitamini değil de magnezyumdur, odur budur tüm değerlerimi görmek istiyorum. Genel bir kan testi nasıl yaptırabilirim. Ve eğer özelde yaptıran varsa son zamanlarda, ne kadara mal olur, ne sürede çıkar ve nerelerde yaptırdınız. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şehir İstanbul.

 
Bir devlet hastanesi Dahiliye servisinden randevu al. Bize anlattıklarını Doktor'a anlatırsan istediğin kan tahlilini de yaptırır, reçeteni de düzenler.
D vitamini konusu önemli. Hallolana kadar bir hekim kontrolünde olman uygun olur.
İhmal etme. Geçmiş olsun.
  • Mirket  (15.03.22 11:23:32) 
ankarada özelde endokrinolojide yaptırdım, özel sağlık sigortasıyla herhangi bir ücret ödemedim.


  • yonge and bloor  (15.03.22 11:26:02) 
Magnezyumun kandaki miktarı bütün vücuttakine oranla yüzde 1. Doktorlar öyle diyorlar, vücudumuzdaki magnezyumun sadece yüzde 1'i kanda bulunurmuş, gerisi dokularda hücrelerde bulunurmuş. Onun için kandan mg ölçtürmek hiçbir şey ifade etmez diyorlar. Hücre içi mg değerini ölçen testler de aşırı pahalıymış. Bence doktoruna söyle bu mevzuyu, sana şikayetlerine göre bir mg takviyesi önersin. Çünkü magnezyumun bilmem kaç formu var (mg malat, mg bisglisinat, mg taurat vs vs vs) ve mesela mg oksit ve mg sülfat en faydasız formlar. Diğer formların da kendilerine mahsus uzmanlık alanları var. Şikayetlerine göre bir şey vermesi lazım. Geçmişler olsun.


  • muhayyer divan  (15.03.22 17:31:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.