[]

başkentgaz'ın kestiği paralar

merkezi sistem ile ısınan işhanımızın yöneticisiyim. doğalgaz sayacımız ön ödemeli, yani kartlı. karta para yükletiyorsunuz, sonra onu sayaca yükleyip kullanıyorsunuz.

bu uyanıklar peşin peşin gazı doldurup zamlardan etkilenmeden kullanmamızı engellemek için geçen yıllarda icat çıkardı. iki gaz alımı arasında zam geldiyse aradaki farkı son gaz alımında düşüyorlardı, böylece zammı yansıtmış oluyorlardı. buna da okey dedik.

11 mart'ta 5000 lira verdim görevliye gaz alsın diye. 2500 lira kesip 2500 lira yüklemişler, resmen yarısı badem oldu. neyse dedik yine bak ne kadar akıllı usluyuz, kabulleniyoz hemen. tabii planladığımızın epey altında bir miktar gaz almış olduk. ama gelen zammı da ödemiş olduk neticede.

gaz yetmeyecek diye bugün (14 mart, öncekinden 3 gün sonra, arada hafta sonu var) adama 6000 lira daha verdim git gaz al, zam farkını da kestiler zaten 6000 liranın tamamına gaz alırsın diye. bu sefer de 3000 lira kesip, 3000 liralık gaz vermişler.

başkentgaz siz hayırdır hocam? adamlar resmen her sefer verdiğim parasının yarısını içleyip kalanına gaz veriyorlar lan.

bunun sebebini açıklayabilecek yetkili bir abi var mıdır?

 
Peki ödeme makbuzunda ne yazıyor, bir makbuz fatura vs var mı yükleme işleminde?


  • John Bloor  (14.03.22 14:58:42) 
simdi yazacagim cevap, sadece bir tahmin herhangi bir bilgiye dayanmiyor. sadece matematiksel bir olasalik.

siz aslinda ilk gaz almaya gittiginizden 5.500 tl veya üzeri bir fark vardi.

muhtemelen sözlesmede bir yerlerde bu fark kesinsiti yapilirken %50'den fazla kesinti yapilamaz diye bir madde varsa. ilk seferde 2.500 kesti. 2. sefer de 3.000 kesti. fark daha bitmedi ise kesmeye de devam edebilir.
  • helenart  (14.03.22 15:14:27 ~ 15:38:28) 
Kartlı sayacımız vardı ve başıma hiç öyle bir şey gelmedi. Sadece örneğin 2.000 liralık gaz almak istediğimde, en fazla 1.000 yüklüyorlardı (o dönem kota vardı herhalde). Bence siz parayı kime veriyorsanız o elemanı bir çağırın bakalım...


  • malheiros  (14.03.22 16:14:11 ~ 16:34:28) 
@helenart bildi. başkentgaz'a gittim öğrendim.

kullanım süremiz boyunca 5500 lira fiyat farkı yemişiz (oha). ama sözleşmede yarısından fazlası kesilmez diyormuş. yani ilk gittiğinde 5000 lirayı alıp "bunun hepsi fiyat farkıydı, haydi güle güle, bi dahakine 500 daha getir" demiyorlarmış, yarısını kesip yarısını veriyorlarmış. ilkinde yarısını kesmiş. ikincide de geri kalanını kesmiş.

@John Bloor: makbuz var elbet ama orada kesilenin nereye gittiği yazmıyor. genel toplam 3000, ödenecek 6000 yazıyor.

@malheiros: parayı verdiğim apartmanın emektar kapıcısı. parayı alıp yarısına gaz alıp yarısını da cebelloz yapacak adam değil, kaldı ki makbuzunu da getiriyor. orada verdiği para yazıyor, karşılığında kaç paralık gaz verildiği de yazıyor, ama aradaki farkın ne olduğu yazmıyor.
  • kibritsuyu  (14.03.22 16:47:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.