[]

Yasal Olmayan Apartman Yöneticiliği

Bi ev aldık, yönetici yakıt parası aidat vs için her ay para istiyor ama ne makbuz var, ne bir şey. Apartman için banka hesabı da açılmamış. yani kara düzen bir durum var. ben yazıyorum deftere biz böyle yapıyoruz yıllardır diyor. makbuz, fatura hiçbir şey yok. sizce ödeme yapmalı mıyım? bu işler böyle yapılabiliyor mu?




 
10 daireden az ise yönetim ve karar defteri vs mecburiyeti yoktu değişmediyse.


  • John Bloor  (14.03.22 12:55:22) 
@John Bloor

10 daireden fazla, en az 30 daire var.
  • ehti  (14.03.22 12:56:45) 
O zaman bir defter hazırlanmalı, noterde onaylatılmalı, yönetici seçilmeli vs.

Ama yıllardır böyle yapıyorlarsa, toplanan para da tırtıklanacak bir miktar değilse karışmam ben olsam.
  • John Bloor  (14.03.22 13:03:19) 
Hocam o işler normalde öyle yapılmıyor. @John Bloor'un dediği gibi her sene defter notere onaylatılmalı, yönetici seçilmeli vs. Ama çoğu bina yönetimi defteri notere onaylatmaz. Bir süre 24 dairelik bir blokta yöneticilik yaptım.

Sen yeni taşınan biri olarak yöneticiden gelir-giderleri gösteren bir açıklama isteyebilirsin. Dersin ki böyle yapıyor olabiirsiniz ama ben her ay ne kadar para verdim bu paralar nereye harcandı ne kadar kaldı görmek istiyorum. Buna itiraz ederse para vs verme bence. Yok itiraz etmezse ver parayı derim ben.
  • Dr_Stat  (14.03.22 13:18:48) 
en azından makbuz al. (bankadan göndermek daha iyi tabii ama)

Çok eski bi apartmanda böyle elden verirken (kapıcının kızı topluyordu saçma şekilde) verdiğimiz aidatı vermediğimiz iddia edilmişti. O günden beri en azından makbuzsuz iş yapmam.
  • nhk ni youkosu  (14.03.22 13:19:27) 
makbuz mutlaka iste.

eski oturuduğum yerde 2 aylık aidatım, verdim - vermedin muhabbetinden yalan oldu. bıraktım parasını pulunu gerizekalı veya yalancı muamelesi kızdırdı beni. o gün bugündür apatmanın hesabına eft yaparım, dekontu saklarım.
  • delidir yakalayin  (14.03.22 16:05:59) 
Abi adam yapıyor bunu bedavaya. Ben yaparım diyorsanız uğraşın adamın bırakma ihtimaline karşı.

Ben olsam kafamda gelir ve giderleri aşağı yukarı toplar çıkarırım. Çok para artmıyorsa sorun yok demektir.

Ayrıca yöneticiden sen gelir gideri gösteren bir açıklama isteyemezsin. Hesapları aç bakayım diyemezsin. Kat malikleri kurulu bunu isteyebilir veya olağanüstü toplantı için yüzde otuz çoğunluğun imzasını alıp isteyebilirsin. Tozdan nem kapan bir yapınız var gibi. Dertsiz başınıza dert arıyor gibi gibisiniz. Toplama çıkarma yönetimini uygulamanız bence sizin için daha huzurlu olacaktır. Boşuna düşman kazanmayın.

Bu işi profesyonel yaptım özelden de gelebilirsiniz.
  • Amory Lorch  (14.03.22 16:12:19 ~ 16:13:19) 
işler yürüyorsa bulaşmayın.

hesap numarası isteyin sonrasında açıklama kısmına şu ay aidati diye belirtin.
  • drako  (14.03.22 16:54:29) 
ben yöneticiyim ben de böyle yapıyorum. aidatla zar zor toplanan parayı bir de notere bayılmayalım diye.


  • reproach  (14.03.22 18:26:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.