[]

Atatürk'ün Selanik'teki Evi

Bu soruyu kesinlikle herhangi bir artniyet duyguları olmadan sadece merak ettiğim için soruyorum. Yönetim sıkıntılı bulurlarsa kendileri de silebilir ben de silebilirim.

Birkaç sene önce ziyaret ettiğimde aklıma takılmıştı, empati yaptım. Yunanların misal kendisi için Ata kabul ettiği İstanbul ya da ne bileyim İzmir doğumlu bir komutanın ya da siyasinin doğduğu ev olsa biz ona bir şekilde bi şeyler yapardık muhtamelen, yani bunu üzülerek söylüyorum ama yapardık yani, Yunanlar niye yapmamış? Yani faşistse Yunanistan'da da var gericiyse o da var, yani öyle çok saygı duyduklarını sevdiklerini de zannetmiyorum niye "yav gidip şurayı da yakalım" dememişler mesela size enteresan gelmiyor mu bence çok garip. Teşekkür ederim.


 
Türk konsolosluğu da orda. Böyle bi şey yapılması uluslararası suç teşkil eder. Bi de bi şekilde müze işte turizm falan her şekilde halka zararı olmayan faydası olan bir bina Yunanistan halkı için bakarsan. En en en faşist %0.01lik kısım da cesaret edemiyodur dediğim nedenlerden dolayı.


  • nundu  (14.03.22 12:33:09) 
Bizde benzeri cok yapi var, medyada adi gecmiyor bunlarin.
Genelde tapulari konsolosluklara ait olur.

O ev ise zaten yunanlilarin kendi jestleri.
Arayi duzeltme cabasi olarak akil edilmis. Tutup kendi hediyelerine bilenmeleri sacma yani.

tr.m.wikipedia.org(Selanik)
  • divit  (14.03.22 12:55:47) 
Yanlış anlamayın cevaplarınız çok değerli ama siz mantık çerçevesinde cevap veriyorsunuz, ben bunu sormuyorum. Ben Yunanistan'daki gerici yobaz aşırı sağcı aşırı milliyetçi daha da abartırsak Türk düşmanı, burası turizm kapısı bize para getiriyor ya da zaten biz hediye ettik kendi malımıza neden zarar verelim diye düşünecek kapasitesi olmayan aşırılardan bahsediyorum, onlar da bi şey yapmamış, bunu merak ettim sadece. Kendi ülkemizdeki "çıkar telefonunu göster" diyen arkadaşları düşünün işte, o kısımdan bahsediyorum.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (14.03.22 13:12:32 ~ 13:13:46) 
birebir muadili olmasa bile bizde de halihazırda benzer bir çok mekan ve tarif ettiğiniz sığırlardan var ama hiçbirine öyle her gün saldırı olmuyor. nadiren yaşanan olaylar, belki bazen de duyulmadan önlenen girişimler falan var sadece. orada da aynı şekilde işte. sonuçta o ülkenin güvenlik güçleri de koruyor buraları.

mesela gugıllayınca çıkan bir haber: www.odatv4.com
  • hadsafhada  (14.03.22 13:49:43 ~ 13:50:59) 
İnanın yunanistan'da Türkiye'dekilerden daha fanatik bir kitle var. Bu tarz yerlere her daim saygı duyulur.

Türkiye içinde de yunanlılar için "kutsal" kabul edilen yığınla yer var. Kimse dokunmadı. Dokunmaz dokunmamalı da...

Bu arada arada çeşitli girişimler oldu Selanik'teki eve.

Her ülkede aşırı fanatikler vardır ve benzer taşkınlıklar denerler. Ama insanların geneli bu saygıyı aşmaz.
  • anten  (14.03.22 15:28:24) 
Tabii Yunanlar için kutsal olabilecek pek çok yapı var fakat Atatürk sembolik olarak çok farklı bir noktada bizim için takdir edersiniz ki, o nedenle sordum aslında, teşekkür ederim cevaplarınız için :)


  • Kaleci Saçlı Forvet  (14.03.22 15:33:33) 
"turkkila" soyismini kullanan bir milletten bahsediyoruz. bizde "yunankatili" diye bir soyisim göremezsin. yani faşistlik konusunda onlar birkaç adım daha öndeler. buna rağmen hiçbir gariplik göremedim.
nundu +1

  • Improbable  (14.03.22 16:32:29 ~ 16:32:42) 
Sonuçta yunanların bize saldırması iç siyasetleri ama bizim yaptığımız tamamen vatan savunması. Başarılı olamayınca onlarda bir karışıklık oluyor tam hatırlamıyorum. Bir de atamıza bütün dünyada bir saygı oluşmuş o dönemde ve sonrasında. Yabancıların yazdığı biyografilerden anlayabiliyoruz bunu.

Anzakların çanakkale'de anma yapması gibi. Kimse sizin ne işiniz var burada demiyor.
  • oyokbuyoknevar  (14.03.22 18:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.