[]

bankaya yatırılan altın yüzünden gelir beyan edilmeli mi

2-3 yıldır trendyol gittigidiyor gibi yerlerden aldığım altınlar vardı gram altınlar küçük küçük miktarda. 200 gram civarı olunca bunları bankaya yatırdım.

bunun gelirini beyan mı etmem gerekiyor? alırken zaten vergi vs ödeniyor bunlara.

gelir beyanı sms'i geldi de sebep ne anlayamadım. brüt maaşa geçtim mayısta geçen sene. o mudur

 
Vadesiz altın mevduatı vergiye tabi değil. Altın alırken (kambiyo) vergisini veriyorsun zaten.
Vadelide de ödenen faiz tutarının vergisi kesiliyor. Gelir beyanında bulunmana gerek yok.

  • himmet dayi  (14.03.22 10:58:48 ~ 11:08:54) 
gelir beyanı sms'i geldi de sebep ne anlayamadım. brüt maaşa geçtim mayısta geçen sene. o mudur


  • ShadowOfMoon  (14.03.22 11:54:28) 
Banka hesabınıza gelen ödemeler vardır.


  • cilekli krep  (14.03.22 14:15:53) 
2021 içerisinde birden fazla işverenden maaş aldıysan ilkinden sonraki işyerlerinde gelir vergisi kümülatif matraha göre hesaplanmamış olabilir. Bu durumda ödemen gereken (yani işverenin senin adına ödediği) vergi, olması gerekenden daha düşük olduğu için aradaki farkı vergi dairesine gelir beyanı ile ödemen lazım. SMS onunla ilgili.


  • himmet dayi  (14.03.22 14:17:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.