[]

Yeni kurulan girişimlerden bir yıl vergi alınmasa nolur?

eksisozluk.com şu entryi okuyunca aklıma geldi

İlla şirket olacak diye bir şey yok, yeni açtığın bir manav olur, kırtasiye olur, (gerçi sıradan mahalle manavı kasabı zaten vergi vermiyor da pek) düşünsenize kaç kişi belki de vergiydi bilmem neydi derken girişimci olmuyor, şirket açmıyor ve gelecek vadeden şirketler, plan, projeler ortaya çıkmıyor.

Aman vergi, ohh surama vergi, ohh burama da vergi demese devlet, istihdam artacak işsizlik azalacak belki de. Suistimal edilebilir yanları vardır illaki ama takip etse devlet iyi bir şey olur sanki. (yeni kurulan şirketler için çeşit çeşit kolaylıklar var, KOSGEB vs ama yeterli değil bence)

 
genç girişimci istisnası diye bişey var zaten.

gerçi yıllardır güncellemediler.
  • plutongezegendegilmi  (14.03.22 08:23:57 ~ 08:25:18) 
Netflix'in 1 aylık ücretsiz deneme paketini 12 farklı kredi kartı ve hesap ile 1 yıl boyunca bedava kullanan insanlarla dolu bir ülkede ciddi bir vergi kaybı olur. Suistimale çok açık bir şey bu dediğin. Anasının üzerine, babasının üzerine, eşinin üzerine, kuzeninin üzerine vs. derken yıllarca vergi ödemeyen esnaflarla dolar ortalık. Zaten esnaflar doğru dürüst fiş kesmiyor bile. Böyle bir imkanı tanısan ömür billah vergi ödemeyecek insanlar tanıyorum.

Kötü bir fikir değil kesinlikle ama suistimal edilemeyecek şekilde tasarlanırsa uygulamada başarılı olur. Aksi halde yemez.
  • himmet dayi  (14.03.22 08:38:34) 
Esnafsan pratikte vergi vermiyorsun zaten.

Sirketsen devlet seni sabanci'yla bir tutup ayni hassasiyeti bekliyor.
Bu yuzden esnaflar sirketlesmek istemiyor buyuyemiyorlar.

Zaten buyumelerini de isteyen yok, buyuk sirketler lobi yaparak bu tarz kolayliklarin cikmasini engelliyor.

29 yas genc girisimci muhabbeti cikti, millet biraz kullandi sonra sen usulsuzluk yapmissin diyerek milyon tl ceza kestiler herkese.
Normalde suistimal edilmesini devletin zarar etmesini beklersin, tam tersi devlet bu isten kar etti cezalarla
  • divit  (14.03.22 10:34:35) 
Sivrisinek, ayrıntı bilmediğim için adını ben vergi koydum ama işte sizin bahsettiğiniz şeyleri de kastediyorum aslında.


  • Fusha  (14.03.22 10:52:34) 
yeni kurulan girişimler için bir ton teşvik var zaten. hatta tr bu konuda gelişmiş ülkelerle yarışacak kadar iyi durumda diyebiliriz, bir ton teşvik, ıvır zıvır sunuluyor yeni kurulan girişimlere. emin ol avrupa'nın bir çok ülkesinde girişimcilik tr'ye göre çok daha zor, meşakkatli ve problemli. keza vergi olarak da bir çok avrupa ülkesi gibi progresif vergi ödüyoruz (yani az kazanıyorsan çok az vergi ödüyorsun, kazancın arttıkça vergi de artıyor) ve yine vergiden kaçınmak da fazlasıyla mümkün. bir abd'de, bir almanya'da vergiden kaçınmak ile ilgili bi tık sesini çıkardın mı bi ton ceza geliyorken, burada eşinle yediğin yemeği bile müşteri ağırlama ve temsil masrafı diye yazıp vergiden düşebiliyorsun mesela.

tr'deki problem gelir yaratmanın çok zor olması, o kadar ki adam mesela aylık 250 liralık muhasebe ücretini kafaya takıyor. 250 liralık muhasebe ücretini, 1000 liralık fatura basım masrafını bile kafaya takacak adamın zaten girişimcilik yapmaması lazım. pazar dar olduğu için iyi maaşla çalışmak daha mantıklı geliyor bir çok insana.
  • roket adam  (14.03.22 11:41:45 ~ 11:43:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.