[]

Rahatsız olmakta haklı mıyım?

İş yetinde bir arkadaş grubuyuz genelde geyik muhabbeti döner. Oradan bir karşı cins arkadaş benim önceden de arkadaşım o yüzden biz biraz daha yakınız.
Son zamanlarda biraz irite olmaya başladım kendisinden. Biz ikimiz her şeyinimizle dalga geçeriz ama üçüncü kişiler olunca ben biraz alınganlık yapıyorum.

Örneğin: benim konuşma tarzım bira r ler vurguludur. Telefon açıyorum bana beni taklit ederek cevap veriyor. Yanında insanlar var onları güldürüyor.
Mesela öğlen yemek yiyoruz başka bir kızla kaş göz yapıyor ben üçüncü kişi olarak orada bulunurken. Yani tamam yakın arkadaşlarım güya ama kendimi kötü hissediyorum. Sonra o kişiye sorduğumda amma alıngansın falan diyor.

Yine aynı kişiyle ben bir şey anlatırken dilim dönmediğinde gülüp çakışıyor falan. Bu komik mi sizce? Bozulduğum zaman hassas insan oluyorum. Belki bunları ikimizken yapsa ben de güleceğim ama üçüncü kişilerle beraber olunca kendimi kötü hissediyorum. Sizce hislerimde haklı mıyım?

Gerekmedikçe görüşmüyorum zaten artık da acaba ben mi çok alınganım sizce?

 
Haklısın. Bu kadar sık yapması doğru değil.


  • dissendium  (13.03.22 23:23:12) 
Böyle insana kızıp iki gün sonra yumuşayıp alttan alma aynen devam eder. Başıma geldi ordan biliyorum, alınganlık yok burda gereksizlik var. İnsanların konuşması ile dalga geçen denyolar iş ortamında var halen demek.


  • Topalordek  (13.03.22 23:57:45) 
rahatsız olmakta haklısın tabi.
benzerini yaşamıştım, ben 3. kişiler varken karşımdakinden şakalarına daha çok dikkat etmesini bekleyen biriyim.
tepki olarak tamamen iletişimi kesmiştim, sadece soru sorduğunda kafa sallayarak ya da evet/hayır diyerek geçiştirip yok sayıyordum. tabi sonrasında kendisi hatasını anlayıp özür dilemişti.

bazı insanlar böyle, yapacak bişey yok. anlamıyor işte.
  • megacracker  (14.03.22 00:18:46 ~ 00:19:18) 
Ben rahatsız olmakta haklı olup olmamanla değil, rahatsız olup olmamanla ilgilenirim. Yakın ilişkilerde bu önemli bence. Amma alıngansın denilmiş olsa da buna dikkat edilmesini beklerim. Kişi o şakayı yapmamakla kendinden bi şey kaybetmez ama yaparsa arkadaşını kaybedebilir. Bir kere dile getirilmiş bir konu. Arkadaş kaybetmeye değer mi, değmez mi? Gücendirdiysem genelde "senden önemli mi yaaa" olur tavrım. Ayrıca alındığım şeyler de benim kendimi eksik gördüğüm yerler. Kendim sana söylüyorum, Mirabel sen anla :)


  • beetlejuice  (14.03.22 00:41:06) 
yılışık bir tip anlaşılan. böylelerine bir kez yüz verirsen cılkını çıkarıyorlar.


  • dafuq  (14.03.22 06:53:56) 
insanın kendisiyle de dalga geçebilmesi lazım ama anlattığınız örnek bence de biraz nahoş.
özellikle o kaş göz meseleleri rahatsız edici.

biraz sert ve net bir duruş sergilemeniz lazım gibi.
böyle bir şey yaptığında anında bozacaksınız, belki o zaman toparlar.
  • blatta hiberna  (14.03.22 09:38:06 ~ 09:38:57) 
Hassas damgası yemeden rahatsız olduğumuz şeyleri nasıl söyleriz bilmiyorum. Benim de başıma geldim sinir küpüne döndüm. Alınganlıkta alakası yok durumun, karşıdaki insan hatasını kabul etmek yerine sizi alıngan olmakla suçluyor. Kendine hiç toz kondurmayan bu yüzsüzler göt edilmeyi aşırı derece hak ediyorlar ama yüzsüz insana ne desen boş, mesafe koymaktan başka mücadele yok gibi.


  • ya volna  (14.03.22 12:21:34) 
Haklısınız, uzak durun kendisi gelir sorarsa neden uzak duruyorsun ne oldu falan derse sert bir şekilde hoşlanmadığınız hareketleri söyleyin. Taviz vermeyin. O an yine derse bu kadar alıngan olma diye işine gelirse deyin muhabbeti kesin, özür dilerse konuşmaya devam edin tekrar aynı şeyi yaparsa hiçbir şey söylemeden bir daha onunla konuşmayın yine yanınıza gelirse kalkıp gidin ya da onu o ortamda bozun.

İnsanlar laftan anlamıyorlar böyle davranmak lazım.
  • sassot  (14.03.22 19:22:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.